nlc.hu
Életmód

Nagy a kereslet a Mikulásokra Amerikában

A járvány nagy vesztesei: Mikuláshiány van Amerikában

Mikulás WANTED!

Nemcsak karácsonyi ajándékokból van hiány az Egyesült Államokban, hanem Mikulásnak alkalmas férfiakból is. A hiresanta.com nevű oldal adatai alapján az elmúlt két évhez képest idén 121 százalékkal nőtt meg a kereslet a felbérelhető Télapókra, viszont eleve 10 százalékkal kevesebben vannak – írja a 444.hu.

A Mikuláshiány hátterében az áll, hogy egy részük elhunyt koronavírusban, egy másik részük pedig nem vállal fellépést a járványhelyzet miatt, és vannak olyanok is, akik nyugdíjba vonultak a télapóságból. És ha talál is valaki alkalmas Télapót, nem biztos, hogy lesz jelmez, ugyanis abból is hiány van.

Tim Connaghan, a „nemzeti Télapó” úgy tudja, hogy a szóba jöhető férfiak 18 százaléka hagyja ki ezt az évet. Ő beoltatta magát, és a kollégáit is erre buzdítja, különösen azért, mert sokan közülük idősebbek és túlsúlyosak, ezért veszélyeztetett kategóriába tartoznak – írja a lap.

A hiresanta.com szerint majdnem 1300 teljes munkaidős Télapót keresnek, és több mint 2000-ret, akiket csak néhány órára bérelnének fel.

maszkos Mikulás

Fotó: Getty Images

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top