nlc.hu
Életmód

Harsányi Levente interjú

Harsányi Levente az nlc-nek: „Egy gyereknek két szülője van, akkor is, ha helyrajzilag külön élnek egymástól”

Amióta nem vezet reggeli műsort, végre élvezheti a délelőttök pillanatát. Harsányi Levente egyáltalán nincs elkeseredve, mert rengeteg terve van a jövőre nézve. A jövőképéről, a családjáról és a gyerekeiről mesélt nekünk.

Húsz éve szinte minden reggel keltetted a nézőket, de ez egy ideje már nincs így. Hiányzik?

Persze! A rádiózás az életem része, de most elkezdtem élvezni a reggeleket otthon. Olyan pillanatokat élhetek át, amiket máskor nem tudtam. A régi Trabant-tulajdonosok mondanák, hogy ha bezáródik egy ajtó, akkor kinyílik egy másik. Igen, a Petőfi Rádióval ébredésnek vége, de már most tárgyalok más rádiókkal és tévékkel különböző műsorokról. Szóval nem sokáig maradok távol a nézőktől és a hallgatóktól.

Hogy élted meg a távozást?

Végre sok mindenre lett időm… (nevet) Nem szoktam soha kétségbe esni, most sem tettem. Hiszek abban, hogy minden okkal történik, bizonyos helyzeteket pedig meg kell élni. Szerettem az elmúlt húsz évet, de bevallom, jólesik a pihenés. Az pedig végkép pozitív dolog, hogy még több időt lehetek a gyerekeimmel.

Nándi már 12, Lilla pedig 7 éves. Mennyi időt töltesz velük így, hogy külön éltek?

A lehető legtöbbet. Igaz, úgy állapodtunk meg a volt feleségemmel, hogy nálam vannak szerdán és hétvégén, de amikor akarnak, jöhetnek hozzám aludni. Van saját kis birodalmuk nálam, ez is az ő otthonuk. Mindig azt szoktam mondani, hogy szülőpárti vagyok. Egy gyereknek két szülője van, akkor is, ha helyrajzilag külön élnek egymástól. Örökké az apukájuk leszek, bármikor számíthatnak rám. Egy édesapa pedig nagyon fontos egy gyerek életében. Nemcsak Nándival, de Lillácskával is rengeteg közös programunk van már. A gyerekeket nem érheti semmilyen negatív behatás amiatt, hogy a szüleik válnak. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a gyerekeim édesanyjával, Ágival továbbra is nagyon jó a viszonyunk. Tisztelettel vagyunk egymás iránt, mindent meg tudunk beszélni, és ha például programja van, bármikor áthozhatja a srácokat, én vigyázok rájuk.

Harsányi Levente

Harsányi Levente (Fotó: Kunos Attila)

A gyerekek könnyen elfogadták ezt a helyzetet?

Szerintem igen. Napi szinten az életük része vagyok, nekem ők a legfontosabbak. Nándira kifejezetten büszke vagyok, mert most volt egy suliváltása, elkezdett egy hatosztályos gimit és kiemelkedően tanul. Lilla pedig most lett elsős és könnyen vette az akadályokat. Nem egyszerű most a gyerekek helyzete az iskolában, folyamatosan maszkban kell lenniük, le a kalappal előttük. Nándi épp a minap hozta haza az osztályképet, és alig ismertem meg, mert a maszkban minden gyerek egyforma volt.

Milyen közös programjaitok vannak a gyerekekkel? 

Nagyon szeretünk kirándulni, szeretném, ha mindig szeretnék és becsülnék a természetet. Megtanítottam őket arra, hogy soha nem szabad elkeseredni, ha netalántán eltévedünk valahol. Sokat túrázunk, gombát szedünk és játszunk. Mostanában rengeteget társasozunk, jó, hogy már ilyen nagyok.

Hogy állsz most a szerelemmel?

Nincs senkim és kérdem én, mikor lenne nekem erre időm? Nem erőltetek semmit, most ezt az időszakot élem. Aminek jönnie kell, az úgyis jönni fog. Elégedett vagyok az életemmel, nem hiányzik semmi és senki. A szerelem most számomra négy dolog: a gyerekek, a pihenés, a zongora és az edzések.

Mikor kezdtél el komolyan edzeni?

A pandémia idején vettem néhány kondigépet, futópadot, súlyokat. Személyi edzővel kezdtem el komolyabban foglalkozni a mozgással. Heti háromszor edzek a termemben, heti háromszor futok és még teniszezem is. A hetem nagy része sportolással telik és meg kell mondanom, teljesen átalakultam. Nemcsak testileg, de érzem magamon, hogy sokkal energikusabb vagyok és jobban érzem magam a bőrömben. Persze ehhez át kellett alakítani az étkezésemet is. Komoly étrendet követek, főleg halat, rizst, salátát, zöldségeket eszem.

Szeretsz főzni?

Nagyon megszerettem az utóbbi időben, most is éppen ebédet készítek. Figyelek a minőségi alapanyagokra, az egyik kedvencem most a lazac.

Karácsonykor is az készül? 

Biztosan lesz hal is a menüben. A gyerekek a karácsony egy részét velem, egy részét az anyukájukkal töltik. Ilyenkor együtt főzünk, ami egy óriási élmény számunkra. Nagyon várjuk az idei karácsonyt, már feldíszítettük a kertet, giccses fényáradatban úszik minden. Az is egy fontos programunk Nándival, hogy a karácsonyfát együtt választjuk ki, most is alig várja, hogy együtt szerezzük be az ideit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top