nlc.hu
Életmód

Perdasdefogu, az olasz falu tele 100 év feletti lakosokkal

Van egy falu, ahol nincs semmi meglepő abban, ha valaki 100 éves lesz

Perdasdefogu igen különleges helynek számít, de mi a titok?

Rekordot dönthet az olaszországi Perdasdefogu, miután az 1765 fős hegyvidéki faluban napokon belül a tizedik ember is betölti a századik életévét. Maga a település Szardínián található, ami egyike a kék zónáknak, vagyis azon régióknak, ahol a legtöbb ideig élnek az emberek. A szigeten összesen 534 ember 100 éves vagy annál idősebb jelenleg, de mivel egyetlen olyan falu sincs, ahol a százévesek száma elérné a tízet, ezért Perdasdefogu még inkább különlegesnek számít. 

Az olasz településről elsőként 2012-ben lehetett hallani a hírekben. Akkor a kilenc lány- és fiútestvérből álló Melis család került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen életkoruk összeadva 818-at tett ki, írja a Sokszínű Vidék.

Idős ember keze

Fotó: Pixabay

Perdasdefogu valaha volt legidősebb lakosa Consolata Melis volt, aki 2015-ben, 108 évesen hunyt el. A korelnök ma a 104 éves Antonio Brundu a faluban, ahol akkor éri majd el a százévesek száma a tízet, ha Piuccia Lai február 21-én betölti a százat. Kutatók egyébként rendszeresen foglalkoznak Perdasdefoguval, hogy vajon miért élnek ott ilyen sokáig az emberek. Lai szerint a kulcs az, hogy sosem tele hassal áll fel az asztaltól, kevés húst eszik és alig-alig fogyaszt kávét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top