nlc.hu
Életmód

Bluetooth fülimplantátummal csalt a vizsgáján a diák

Bluetooth-implantátumot ültetett a fülébe, így próbált csalni az orvosi vizsgán az indiai diák

A vizsgákon történő puskázásnak régi hagyománya van, de vannak, akik új szintre képesek helyezni a csalás eme formáját. Például most egy indiai diák, aki kétségbeesetten ragaszkodott ahhoz, hogy átmenjen az orvosi záróvizsgáján.

A Mahatma Gandhi Orvosi Egyetemen különlegesen kreatív puskázót meszeltek el február 21-én. A diák egyike volt annak a 78 orvosi egyetemistának, akik aznap épp záróvizsgára készültek. A csaló már 11 éve koptatta az intézmény padjait, és azért volt kétségbeesve, mert többszöri próbálkozás után sem sikerült átmennie a záróvizsgáján, és ez volt az utolsó lehetősége. A csaló úgy bukott le, hogy gyanúsnak találták, megvizsgálták és egy rejtett zsebben találtak nála egy mobiltelefont, amiről gyorsan megállapították, hogy egy Bluetooth-eszközhöz csatlakozik, viszont magát az eszközt sehol nem lelték – írja az Oddity Central.

hallásjavító fülimplantátum

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A Hindustan Times információi szerint a diákot elvezették, és órákkal később maga vallotta be, hogy a fülében van egy bőrszínű mikro vevőberendezés, amit műtét segítségével helyeztek el ott. A lapnak nyilatkozó szakember szerint egy ilyen eszköz könnyen beilleszthető, aztán ugyanilyen könnyen eltávolítható, és Indiában nem ez az első eset: már 2013-ban is használtak ilyet az országot megrázó Vyapam csalássorozat során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top