nlc.hu
Életmód

Bezárnak egy kollégiumot a rezsiköltségek miatt

Bezárnak egy kollégiumot a megugró rezsiköltségek miatt Somogyban

A nevelőtanárok szerint a megnövekedett gáz- és áramárak miatt kell egy másik kollégiumba költözniük a diákoknak.

Egy hete tájékoztatták arról a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdésztechnikusi képzésén tanuló diákokat, hogy az új tanévben már nem az intézmény középrigóci, hanem a barcsi kollégiumában kell lakniuk – írja a Népszava.

A fenntartó Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) ugyanis bezárja a középrigóci kollégiumot. Hivatalosan ugyan nem indokolták a lépést, ám a nevelőtanárok szerint a drasztikusan megnövekedett gáz- és áramárak állnak a döntés mögött.

A Dráva Völgye Technikum és Gimnázium épülete

A Dráva Völgye Technikum és Gimnázium épülete (Fotó: Facebook/KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium, Barcs)

A kollégium Barcstól úgy hat kilométerre az erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működött, a mellette lévő iskolaépületben a szakmai tárgyak többségét tanulják a diákok, és a birtokon zajlott a gyakorlati képzés is.

A változás körülbelül három tucat diákot érint, sokan úgy érzik, a barcsi belvárosba költözéssel éppen a lényege veszik el a képzésnek, hiszen az erdészeti oktatás során fontos, hogy a fiatalok folyamatosan a természetben legyenek, ne csak hetente egyszer vigyék ki őket az erdőbe.

Máshol is drasztikus intézkedésekkel készülnek a télre az oktatásban: egy győrszentiváni iskolában szombaton is lesz tanítás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top