nlc.hu
Életmód

4 hónapra bezár az ország legnagyobb szállodája

Négy hónapra bezár az ország legnagyobb szállodája

Négy hónapra bezárja az ország legnagyobb szállodáját a Danubius.

A szállodalánc egy közleményben jelentette be, hogy a Danubius Hotels novembertől nyolc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrben, de a Danubius Hotel Hungariában november 1-jétől – előreláthatólag 2023. február 28-ig – átmenetileg üzemszünet lesz.

Hotel Danubius Hungária

Négy hónapra bezár a Danubius Hotel Hungaria (Fotó: Facebook)

A döntést az indokolja, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.

Az RTL azt írja, hogy a már meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak. Az elmúlt időszakban, a megemelkedett rezsiköltségek miatt több hazai szálloda is kénytelen volt bezárni a kapuit. Van olyan hely, amely átmenetileg tart zárva, de olyan is, ami végleg bezárt. Utóbbiak közé tartozott a 39 éve nyitva tartó soproni szálló, a Lövér Hotel, vagy a budapesti Pipipont zárásának bejelentése. 

A szállodáknak nemcsak a megemelkedett rezsik okoztak létfenntartási gondokat, rengeteg magyarországi szálloda nem élte túl a koronavírus-járvánnyal járó több hónapos vagy többéves bezárást, ami jól látszik a KSH számaiból: 2019 márciusához képest 2022 márciusára eltűnt a hazai szállodák negyede. A statisztikákban 2019 márciusában még 945 szálloda szerepelt, idén márciusban csak 719, vagyis 226 eltűnt a piacról, ami 24 százalékos lemorzsolódást jelent.

(RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top