nlc.hu
Életmód

Újra összejönni az exxel

6 kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt újra összejössz az exeddel

Ha azon rágódsz, jó döntés-e ismét belevágni egy kapcsolatba a volt pároddal, a következő kérdések segítenek majd dűlőre jutni.

Hiányzik az exed? Sőt, olyannyira, hogy úgy érzed, adnod kellene neki még egy esélyt? Sokszor nem igaz, hogy csak a töltött káposzta jó felmelegítve, hiszen még a sztárvilágban is jó néhány példát látunk olyan boldog párokról, akik szakítottak, de végül mégis egymás mellett kötöttek ki. Gondolj csak Vilmos hercegre és Katalin hercegnére, akik hiába mentek szét az egyetem után, mostanra boldogan nevelgetik három gyereküket. Vagy Jennifer Lopezre és Ben Affleckre: annak ellenére, hogy 20 év kellett nekik ahhoz, hogy újra egymásra találjanak, most szerelmesebbek, mint valaha, amit az is bizonyít, hogy ezúttal – az első körrel ellentétben – az oltárig is eljutottak.

Jennifer Lopez és Ben Affleck

Fotó: Gotham/GC Images

Tehát van olyan, hogy másodjára minden eddiginél jobb lesz a kapcsolatotok – de sajnos azért ez még mindig csak a szabályt erősítő kivétel. A szabály ugyanis az, hogy nagyon nem kéne újra összejönnöd az exeddel. Ennek ellenére, ha mégis megmagyarázhatatlanul mágnesként vonzzátok egymást, akkor érdemes jó alaposan átbeszélni a kapcsolat újrakezdésének témakörét. Mert hát valamiért mégiscsak szakítottatok (legalább egyszer) korábban, így jó ötlet lenne elkerülni a déja vu-t. Ebben segít Jeff Guenther, pszichológus és párkapcsolati szakértő, aki a TikTokon sorolta fel azt a 6 kérdést, amit muszáj feltenned az exednek, mielőtt tényleg adtok magatoknak egy második esélyt. Mutatjuk, mik ezek:

  1. Egyértelműen vonzódunk egymáshoz, viszont problémáink is vannak. Ahelyett, hogy megoldanánk ezeket a gondokat, nem próbálhatnánk meg először, hogy azok alapján változtatjuk meg a kapcsolatunkat? Lehetnénk kedvesebbek és együttérzőbbek?
  2. Valószínűleg amíg külön voltunk, nem dolgoztunk önmagukon. Hogyan dolgozhatnánk közösen annak érdekében, hogy orvosoljuk a problémáinkat?
  3. Mit gondolsz, miért vonzzuk ennyire egymást? Vajon a szorongó kapcsolódási stílusunk miatt van, vagy pedig azért, mert olyan sok jó volt a kapcsolatunkban? Esetleg mindkettő?
  4. Van rá esély, hogy a korábbi kapcsolati dinamikánk egy régi gyerekkori sebet vagy feldolgozatlan családi traumát hozott felszínre? Ha igen, hogyan tudunk erre figyelni legközelebb?
  5. Mit gondolsz, minek kell történnie annak érdekében, hogy egy vadiúj kapcsolatot alakítsunk ki együtt, ahelyett, hogy visszaesnénk a régi szokásainkhoz?
  6. Mit szeretnél a leginkább újra átélni velem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top