nlc.hu
Életmód

Medvék közötti konfliktusra figyelmeztetnek Nógrádban

Összebalhézhatnak a medvék Nógrádban, erre figyelmeztetnek a medvefigyelők

Arra kérnek mindenkit, hogy legyenek óvatosak.

Úgy tűnik, hogy több medve is barangol Magyarországon, és ha találkoznak, előfordulhat az állatok közt konfliktus, figyelmeztet a Nógrád megyei medve figyelő Facebook-oldal. Mint írják, a Karancsberényben észlelt fiatal medve átváltott egy olyan területre, ahol lehet, hogy van egy másik példány is. 

„Ságújfalu és Etes közti hegyen a «régi szeméttelepnél» egy legelő víztározó tartályának a közelében látták az erdő szélén! Mivel ott már tudunk egy másik medvéről, így előfordulhat a medvék közt konfliktus. Senki ne kockáztasson egy fénykép kedvéért!!! Az állattartókat türelemre, higgadtságra és óvatosságra kérjük! Senki ne essen pánikba hiába a település közelsége nem valószínű, hogy a medvék betérnének a faluba!” – olvasható a bejegyzésben. 

Az elmúlt hetekben többször figyeltek meg medvét a Bükkben, a Bükki Nemzeti Parki Igazgatósága  közzé is tettek egy jó minőségű videót a területükön észlelt állatról amit Mihálynak neveztek el.

Két medve játszik

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

(via Blikk/444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top