Aktuális

Végzett magával a balástyai rém néven ismert sorozatgyilkos

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának mai napon kiadott közleménye szerint két, emberölésért életfogytiglani börtönbüntetését töltő elítélt is öngyilkos lett a Szegedi Fegyház és Börtönben. A Délmagyarország értesülései szerint egyikük a balástyai rém néven ismert sorozatgyilkos volt.

A napilap úgy tudja, a holttesteket hétfő reggel fedezték fel a szegedi Csillag börtönben. A rendőrség és az ügyészség közös helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűség lehetőségét. A BvOP belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására.

A Délmagyarország úgy tudja, az egyik elítélt az a Szabó Zoltán, aki 1998 és 2001 között négy nőt gyilkolt meg Balástya környékén. A holttesteket meztelenül vagy hiányos ruházatban földelte el. Az akkori vizsgálatok azonban nem igazolták, hogy szexuális indíttatású gyilkosságok történtek volna.

A balástyai rém néven is emlegetett férfi cellatársa a lap értesülései szerint felesége meggyilkolása miatt kapott életfogytig tartó börtönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top