nlc.hu
Aktuális
Egy ausztrál férfi halálra vert egy turistát egy budapesti hostelben

Egy ausztrál férfi halálra vert egy turistát egy budapesti hostelben

Egy 27 éves ausztrál férfi tavaly márciusban egy VII. kerületi hostelben vert halálra egy szintén külföldi turistát. A férfi olyan erővel ütötte a földre került embert, hogy eltört a keze. Végül ez vezette nyomra a rendőröket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya eljárást folytatott halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves ausztrál fiatalember ellen. 

H. Johnathan 2016. március 25-én hajnalban egy VII. kerületi hostelben szólalkozott össze egy 46 éves új-zélandi férfival. A vitatkozás tettlegességig fajult, és az ausztrál fiatalember ököllel kezdte verni a másik külföldit. A bántalmazást akkor is folytatta, amikor az új-zélandi férfi már a földre került, és olyan erővel ütötte vitapartnerét, hogy közben a gyilkos saját keze is eltört.

Az új-zélandi férfi halálát másnap délután a hostel egyik alkalmazottja jelentette be a rendőrségre. 

A két külföldi nem ismerte egymást, az ausztrál munkát vállani jött, az új-zélandi pedig turistaként volt Magyarországon. 

A feltételezett elkövetőt a rendőrök egy budapesti kórházban fogták el, ahova a törött keze miatt ment be. A 27 éves férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top