Aktuális

Harci kutyával fenyegette a buszsofőrt

Rendszeresen zaklatta a sofőrt, aki emiatt félelemben élt.

Fegyházba mehet egy férfi, aki többször is megfenyegetett egy buszsofőrt a harci kutyájával. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a többszörös visszaeső férfi ellen.

Az ügyészség szerint a férfi rendszeresen utazott egy nógrádi helyközi járaton, amelyen egy női sofőr dolgozott. A sofőr 2017 tavaszától többször is szóvá tette, hogy a férfi „utazásra alkalmatlan állapotban” szállt fel a buszra, és olyan is volt, hogy nem engedte felszállni őt. Emiatt a vádlott egyre dühösebb lett a nőre.

Július 5-én a férfi újra ittas állapotban akart felszállni a Salgótarjánból induló buszra, ezúttal ráadásul nagytestű harci kutyáját is magával akarta vinni. Mivel az állaton nem volt se póráz, se szájkosár, ráadásul a férfi újra részeg volt, a nő nem akarta felengedni őt. A férfi ekkor dühében szidalmazni kezdte, és megöléssel fenyegette a nőt, aki csak a segítségére siető kollégái közbelépésével tudott lemenekülni a buszról. A nő sokkos állapotba került, ezért a buszt aznap másnak kellett elvezetnie.

Augusztus 16-án egy délutáni járatnál ismét megjelent a férfi, majd ordítva újra szidalmazni és fenyegetni kezdte a nőt. A busz csak akkor tudott elindulni, amikor a férfi a nő védelmére kelő biztonsági őrrel folytatta az ordítozást. Aznap azonban a férfi megvárta azt a késő esti buszt, amit a nő vezetett. A sofőr két ismerősét kérte meg, hogy kísérjék el, a buszpályaudvaron pedig a biztonsági őr segítségét kérte. A férfi a buszt annak indulási helyén várta, és amint meglátta a járműhöz közeledő sofőrt, szidalmazni kezdte és veréssel fenyegette. Közben felugrott a már kinyitott járműre, ahonnan a biztonsági őr húzta le.

Az ügyészség szerint a vádlott magatartásával az autóbusz vezetőjét akadályozta a feladatkörének ellátásában, és folyamatosan félelemben tartotta őt. A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni, folytatólagosan elkövetett erőszak bűntette miatt emelt vádat, és rá mint többszörös visszaesőre fegyházbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra sem bocsátható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top