Aktuális

A belügyminiszterre hivatkozva húzott le százmilliókkal egy banda embereket

Büntetőeljárás alatt álló vállalkozókat környékeztek meg.

Pintér Sándor belügyminiszterre, egy megyei főügyészre és egy országosan ismert ügyvédre hivatkozva szedett össze több százmillió forintot egy magyar bűnbanda különböző vállalkozóktól azzal az ígérettel, hogy befolyásos kapcsolataik elsimítják az ellenük indított eljárásokat – írja a PestiSrácok.hu.

A portál szerint a csalássorozat ügyében már a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomoz, a szabadlábon lévő gyanúsítottak azonban továbbra is folytatják a dolgot.

A bűnbanda büntetőeljárás alatt álló, vagy nyomozás célkeresztjében lévő vállalkozókat keresett fel. Vezetőjük, D. András fedett nyomozónak, vagy éppen NAV-os felderítőnek adta ki magát, Pintér Sándor nevére hivatkozott, és azt állította, vele “mindent el tud intéztetni”. A “felderítő” arról is beszélt, hogy a pénzek a Belügyminisztérium “fekete kasszájába” kerülnek. A hírek szerint több százmillió forintot csaltak így össze.

Az ügyben több feljelentést is tettek. A nyomozás során kiderült, hogy D. Andrást semmilyen szálak nem fűzik a hivatalos személyekhez, akikre hivatkozott. Három társával együtt most vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top