Aktuális

Több száz milliós csalás miatt tartóztattak le egy volt bírót

Több száz milliós csalás gyanúja miatt tartóztattak le egy régebben bíróként, most ügyvédként dolgozó nőt.

Elrendelte egy korábban bíróként, most ügyvédként dolgozó nő letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság. A nőt több száz millió forintos csalással gyanúsítja az ügyészség. A gyanú szerint a nyugdíjazásáig bíróként, jelenleg pedig ügyvédként dolgozó nő 2008 októberétől kezdve pénzintézetektől igényelt és kapott többmilliós személyi kölcsönöket, amelyek törlesztőrészleteit egy idő után nem tudta fizetni, így újabb és újabb, a korábbi hiteleket kiváltó kölcsönöket vett fel. Ezek egy részét visszafizette. 

A gyanúsított korábban bíróként dolgozott (forrás: dpa)

A nő folyamatos fizetési nehézségeinek áthidalására 2012-től a kölcsönadókat megtévesztve magánkölcsönöket vett fel annak ellenére, hogy minden esetben tudta, már a kölcsönök felvételekor sincs reális lehetősége azok visszafizetésére. A jelentős összegeket gyerekkori barátaitól, közeli ismerőseitől, kollégáitól igényelte. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a bűnhalmazatra tekintettel 2-12 évig terjedő szabadságvesztés – jegyezte meg a Budapest Környéki Törvényszék

A gyanúsított jogi végzettségére, korábbi bírói beosztására és jelenlegi ügyvédi tevékenységére tekintettel megállapítható, hogy tisztában volt cselekménye súlyával, annak jogi minősítésével, tartott a büntetőjogi felelősségre vonástól – tette hozzá a bíróság. Erre utal az is, hogy amikor a gyanúsított tudomást szerzett az ellene folyó büntetőeljárásról, a kölcsönt nyújtó személyeket hamis tanúzásra próbálta rábírni.

(MTI)

A Magyar Távirati Iroda híre alapján készült cikkünk megjelenése után a Fővárosi Ítélőtábla a következő helyreigazítást juttatta el lapunkhoz:

Helyreigazítás

A „Több száz milliós csalás miatt tartóztattak le egy volt bírót” címmel 2019. év november hó 8. napján az nlc.hu internetes portálon megjelent közleményben valótlanul állítottuk, hogy a gyanúsított a gyanú szerint nyugdíjazásáig többek között a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozott bíróként.

Ezzel szemben a valós tény az,. hogy a gyanúsított soha nem dolgozott a Fővárosi Ítélőtáblán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top