Aktuális

9 hónap után elfogták a szökésben lévő olasz medvét

A medve 9 hónapja szökött meg, azóta főleg randalírozott. Aztán besétált a csőcsapdába.

Fellélegezhetnek az észak-olaszországi Trento megye lakosai, megvan a medve, aki rettegésben tartotta a környéket. Az erdészek egy úgynevezett csőcsapda segítségével fogták el a 167 kilogrammos barnamedvét a Tione di Trento közeli hegyekben, majd egy állatgondozó központba szállították – közölte a helyi sajtó.

Ez volt a medve körözési fotója (Fotó: Trento megye sajtóhivatala)

Ez volt a medve körözési fotója (Fotó: Trento megye sajtóhivatala)

A nagyjából négyéves ragadozó, amely tavaly júliusban egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről szökött meg, jelentős károkat okozott a földműveseknek és állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett az erdészek szerint jó állapotban lévő medve.

Múlt nyáron már az olasz kormány is foglalkozott a medve okozta problémával: miután az állatvédők ellenkezése ellenére Maurizio Fugatti megyei elnök elrendelte a kilövését, Sergio Costa környezetvédelmi miniszter megtiltotta a medve megölését.

A barnamedvék száma növekszik Trento autonóm megyében, az elmúlt hónapokban a ragadozók több állattal is végeztek. A megye több szabadságot követel a veszélyes állatok elfogása és kilövése terén.

Olvass még a medvékről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top