Aktuális

Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt, 33 éves nő ügyében

Édesanyja szerint lányát több kórház sem fogadta.
mentő

Vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ annak a 33 éves, esztergomi nőnek az ügyében, aki agyhártyagyulladásban veszítette életét a közelmúltban – tudta meg az ATV. A lap beszámolójából kiderült, az egyelőre tisztázatlan, hogy a nőnek volt-e koronavírus fertőzése, az azonban biztos, hogy nem volt semmilyen krónikus betegsége.

A kétgyermekes anyukánál a közelmúltban jelentkeztek az első tünetek: először a feje fájt, majd belázasodott, de nem köhögött. A háziorvos elrendelte a koronavírus-tesztet, de a mentő két nappal később sem érkezett meg érte. Közben a nő állapota folyamatosan romlott, mire először kórházba került – Tatabányára – már sugárban hányt.

Mivel az itt elvégzett koronavírus-teszt eredménye negatív lett, az esztergomi anyukát még aznap este hazaküldték. Édesanyja elmondása szerint lányának még ekkor is 40 fokos láza volt, ezért nem sokkal később újra mentőt hívtak hozzá, ami – miután több kórház sem fogadta – végül Balassagyarmatra vitte, ahol nem sokkal később agyhártyagyulladás miatt életét vesztette.

Az ügyben az ATV információi szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak a vizsgálat lezárulta után adnak majd információt.

Tudj meg többet az agyhártyagyulladásról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top