nlc.hu
Aktuális

Netes átverés az OTP nevében

Veszélyes internetes csalók élnek vissza az OTP és Csányi Sándor nevével

A csalók álhírbe csomagolva kriptovalutával kapcsolatos "szolgáltatásra" próbálják rávenni a gyanútlan internetezőket. Ne dőljünk be nekik - hívja fel a figyelmet az OTP a veszélyre.
OTP Bank - Fotó: MTI, MTVA/Bizományosi: Balaton József

A visszaélés az OTP nevével főként a közösségi médiában terjed. A bank éppen ezért fokozott óvatosságra inti a felhasználókat és javasolja, hogy a bankvezér, Csányi Sándor arcképével és hamisított nyilatkozataival népszerűsített, kriptovalutával kapcsolatos internetes hivatkozásokra, cikkekre ne kattintsanak rá. Az említett hamisított internetes tartalmak amellett, hogy egy netes pénzügyi csalás részét is képezhetik, informatikai-biztonsági kockázatokat is jelenthetnek.

Szintén kiemelik, hogy a csalók visszaélnek Csányi Sándor nevével és arcképével, a helyenként gyenge magyarsággal készült írásokban olyan nyilatkozatokat tulajdonítanak neki, amelyeket soha nem mondott, és amelyektől a Bank vezetője a leghatározottabban elhatárolódik. Az OTP Bank, védeni kívánva minden lehetséges károsultat, az ügyben büntetőfeljelentést tesz – írjak közleményükben. 

Még több netes csalás, amivel mostanában vigyázz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top