nlc.hu
Aktuális

3 kutya tartja rettegésben Karád lakóit

3, szabadon kószáló kutya támadja meg éjjel Karád kutyáit

A helyi lakosok tehetetlenek, a település vezetésétől várnak megoldást. Attól tartanak, hogy emberáldozat is lesz.

Egy karádi édesanya fordult a Riposthoz, aki elmondta, hogy három kutya tartja rettegésben a falut.

A helyiek arról meséltek a Ripostnak, hogy egy  kutyát a láncáról letépve marcangoltak szét és tetemét a kert közepén hagyták, de olyan is előfordult, hogy az egyik lakó az utolsó pillanatban menekítette be a házba a kutyáját.

A lap a település polgármesterét is megkereste, aki azt mondta, hogy bár tud az esetekről, hivatalos bejelentést nem kapott, így nem intézkedhet.

Egyelőre nem tudni, ki a kutyák gazdája, az önkormányzat a lakosság segítségét kéri a megtalálásában.

3 ktuya tartja rettegésben a karádi lakókat

Három kutya tartja rettegésben a karádi lakókat (Fotó: karad.hu)

Dr. Nagy Csilla, a Magyar Birtokvédelmi Szövetség és a Bojtár telefonos állatvédelmi jogsegélyszolgálat egyesület tanácsadó jogásza elmondta a lapnak, hogy a jegyzői eljárás segítségével a kutyatartót kötelezhetik az intézkedésre, illetve a bírság megfizetésére.

A kutyával való veszélyeztetés már a rendőrség hatásköre, hiszen szabálysértésnek minősül. Ebben az esetben a bírság átváltható közmunkára. Ha a szabálysértő nem fizet és közmunkára sem hajlandó, akkor a kiszabott büntetését büntetés-végrehajtási intézetben kell leülnie, illetve a jogász arra is felhívta a figyelmet, hogy a kutya elkobozható.

Kiemelt fotó: Pexels (A kép csak illusztráció)

A felelős állattartásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top