nlc.hu
Aktuális

Fizetés nélkül a Miskolci Fürdők dolgozói

Nem kap fizetést februártól a Miskolci Fürdők Kft. 79 dolgozója – fogalmuk sincs, miből élnek majd

Mivel nem mondanak fel nekik, munkanélküli-segélyért sem folyamodhatnak.
wellness

Februártól nem kap fizetést a Miskolci Fürdők Kft. dolgozóinak több mint fele, 79 ember. Úgynevezett állásidőn lesznek, ami azt jelenti, hogy a cég utánuk kifizeti a járulékokat (állományban maradnak), de egy forintot sem kapnak – számolt be az RTL Híradó. Mivel nem mondanak fel nekik, munkanélküli segélyért sem folyamodhatnak. Hogy miből élnek majd, arról fogalmuk sincs.

A város szerint hiába igényeltek bértámogatást az államtól (több mint 40 millió forintot kértek a megyei kormányhivatalon keresztül), az azóta sem érkezett meg. Csupán a bértámogatások határozatait kapták meg, pénzt nem. Azt nyilatkozták, a város önerőből nem tudja tovább fizetni az alkalmazottak teljes bérét.

Az Innovációs és Technológiai minisztériumnál azt közölték, eddig 20 milliárd forint bértámogatást ítéltek meg, a kifizetés folyamatos, eddig 7 milliárd jutott el a vállalkozásokhoz.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top