nlc.hu
Aktuális

Pénzbüntetést kapott a szabályszegő norvég kormányfő

Vétett a járványügyi szabályok ellen, pénzbüntetést kapott a norvég kormányfő

Erna Solberg nagyobb körben ünnepelte meg születésnapját, mint azt a rendelkezések engedték volna, sokba is került neki a buli.

20 ezer norvég koronányi, vagyis hétszázezer forintnak megfelelő pénzbüntetést kapott Erna Solberg norvég miniszterelnök a koronavírus-járvány miatti korlátozó szabályok megsértése miatt, miután február végén egy hegyi üdülőhelyen 13 fős családi összejövetelt szervezett a 60. születésnapja alkalmából, pedig a tízfősnél nagyobb rendezvényeket pont az ő kormánya tiltotta be korábban, írja a 24.hu.

Arra, hogy a kormányfő családjával megszegte a szabályokat, még márciusban derült fény, és miniszterelnök bocsánatot is kért a lakosságtól. A bocsánatkérést most megismételte, és kijelentette, természetesen be fogja fizetni a bírságot.

Ugyan a rendőrség szerint szintén szabálysértést követett el Erna Solberg férje, Sindre Finnes nem kapott pénzbüntetést, ahogyan az ünnepségnek helyet adó étterem sem. Ole Saeverud országos rendőrfőkapitány elmondta, a kormányfőt azért bírságolták meg, mert neki pozíciójából adódóan példát kell mutatnia, és nem szabad megrendíteni a társadalom bizalmát az intézkedésekben.

Erna Solberg norvég miniszterelnök

Erna Solberg norvég miniszterelnök NATO-katonákkal találkozik a litvániai Pabradében lévő katonai támaszponton 2020. szeptember 8-án (Fotó: MTI / EPA / Valda Kalnina)

Hírességek tilosban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top