nlc.hu
Aktuális

Ellentmondások a kötelező maszkviselésben

Múzeumokban kötelező a maszk, zárt térben rendezett bulikban viszont nem

Nem egyértelműek a kötelező maszkviselés szabályai, emiatt nagy a bizonytalanság a rendezvényszervezői piacon.
maszk

Múzeumban kötelező a maszk, egy zárt térben rendezett buliban viszont nem – ez következik a kormány válaszából, amit az RTL Híradó kérdésére küldtek. A rendezvényszervezők szerint ugyanis nem egyértelmű, hol kell mindenkinek maszkot viselnie, és hol kell csak a dolgozóknak.

A kormány az RTL Híradó kérdésére azt írta, ott kötelező a maszk szombattól, ahová eddig védettségi igazolvány nélkül is be lehetett lépni.

Közben a nagy cégek sorra mondják le hagyományos év végi rendezvényeiket a koronavírusjárvány miatt. Az RTL Híradó megkeresésére reagáló nagyfoglalkoztatók kivétel nélkül azt közölték, hogy nem tartanak év végi céges nagyrendezvényt. Az OTP mindkét hagyományos évzáró eseményét lemondta a járvány miatt, a Tescónál is úgy döntöttek, hogy nem tartanak olyan eseményt, ahol jelentős számú kolléga gyűlne össze, de a MÁV-Volán-csoport sem tart karácsonyi rendezvényt a munkavállalóknak.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balázs Attila 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top