nlc.hu
Aktuális

Novák Katalin aláírta a katatörvényt

Novák Katalin aláírta a katatörvényt

Novák Katalin hétfőn aláírta a katatörvény módosítását.
kata tüntetés demonstráció adó szabályok

Jelentette be Novák Katalin a Facebookon.

Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható” – írta a bejegyzésben a köztársasági elnök.

Hozzátette, hogy érzékeli a felháborodást és azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való alkalmazkodás.

„Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket. Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre”

A bejegyzésben azt is írta:

„Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre. Rendkívüli időket élünk. A háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja hétköznapjainkat. Rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt”

A törvénymódosítása ellen napok óta zajlanak a tüntetések, hétfőn a Margit hídon indult a KATA megmaradásáért tartott demonstráció, amely a fél belvárost lebénította, mivel a tüntetők elkezdtek a helyszínről vonulni is, többek között jártak már a Nyugatinál, az Oktogonnál, sőt már a Kossuth téren is. A tömegoszlatás során a rendőrök sokkolót is bevetettek, erről videó is készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top