nlc.hu
Aktuális

Vajúdást színlelve kényszerített leszállásre egy repülőgépet

Úgy tett, mintha elindult volna nála a szülés, hogy kényszerleszállást hajtson végre a repülőgép

Több utas is megpróbált elmenekülni, amikor kinyitották az utastér ajtaját.

Kényszerleszállást hajtott végre december 7-én, Barcelonában Pegasus Airlines Casablancából Isztambulba tartó járata. A repülőgépnek azért kellett megszakítania az útját, mert a fedélzeten egy várandós nőnél beindult a szülés. Amikor azonban repülőtéren kinyitották az utastér ajtaját, hogy a mentők segíthessenek a vajúdó nőnek, huszonhét utas engedély nélkül leszállt a gépről, és megpróbált elszökni, írja a 24.hu.

A kórházban kiderült, hogy bár a nő várandós, valójában nem vajúdott, ezért eljárás indult ellene. A huszonhét emberből, akik pedig megpróbáltak elszökni, tizenhármat elfogtak a hatóságok. Az elfogott emberek közül végül öten visszaszálltak a gépre és elrepültek Isztambulba. Nyolc ember nem akarta folytatni az útját, ellenük eljárás indult, valószínűleg hamarosan felteszik őket egy másik Pegasus-gépre.

A Pegasus Airlines egyik gépe Berlinben

Fotó: Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Állítólag nem ez volt az első ilyen eset, 2021 novemberében egy Marokkóból Törökországba tartó repülőgép Mallorcán szakította meg az útját, miután az egyik utasa rosszullétet színlelt. Amikor a reptéren a mentőnek felnyitották az utasteret, huszonegy utas menekült el. A rosszullétet színlelő férfival együtt tizenkét utast tartóztattak le, tizenkét embernek azonban sikerült megszöknie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top