nlc.hu
Aktuális

Kisgyereket a forró buszban felejtő sofőr tárgyalása

Elítélték a 4 éves kislányt a forró buszban felejtő sofőrt – 2 évet kapott, de nem kell rácsok mögé vonulnia

A felmentését kérte az utolsó szó jogán T. István.
kisbusz

Ismét bíróság elé állították azt a férfit, aki két éve nyáron a buszban felejtett egy négyéves kislányt Tomajmonostorán, a kis Inez pedig a rekkenő hőség miatt életét veszítette. Az 57 éves kunhegyesi T. István a vádirat szerint a feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt – írja a Blikk. Az első vallomásában ugyan még elismerte a bűnösségét, ám később a súlyosabb minősítés közlésekor már tagadta azt.

A keddi tárgyaláson elhangzott az ügyésztől, hogy a buszvezető nem tett semmit annak érdekében, hogy kiderítse, kit és hova kell szállítania. Könnyelműen bízott abban, hogy a gyerekek maguktól szállnak fel és le a megszokott módon. Beszéde végén azt kérte, a bíróság letöltendő fogházbüntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el a személyszállítási foglalkozástól.

A lap beszámolója szerint a Tiszafüredi Járásbíróság végül 2 év fogházbüntetésre ítélte a férfit – aki amúgy a felmentését kérte az utolsó szó jogán –, a büntetésének végrehajtását viszont 5 évre felfüggesztették, továbbá 5 évre eltiltották a buszvezetéstől. T. Istvánnak tehát a nem jogerős döntés szerint nem kell rácsok mögé vonulnia. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és ügyvédje pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az ügy így másodfokon egy másik bíróságon folytatódik tovább.

Kiemelt fotó: Ügyészség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top