nlc.hu
Aktuális

Döntöttek a lúgos orvosról

Döntött a bíróság: börtönben marad a lúgos orvos

Mégsem szabadulhat Bene Krisztián.

Börtönben marad a lúgos orvos – számolt be a Telex. A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája az éppen Nőnapon megtartott meghallgatás eredményeként nem bocsátotta feltételes szabadságra Bene Krisztiánt.

A bíró a meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött abban a kérdésben, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e. Mindezek alapos mérlegelése után úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében jelenleg nem bocsátható feltételes szabadságra. A végzést az ügyészség tudomásul vette, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Mint ismert, Bene Krisztián 2013. március 12-én támadt rá az őt pár hónappal előtte elhagyó Renner Erikára. Miután betört a nő lakásába, megkötözte, elkábította, majd lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. Emiatt Renner súlyos, maradandó, teljes további életét befolyásoló égési sérüléseket szenvedett.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját hosszas huzavona után összesen hatszor ítélték el. 2018-ban Bene jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, örökre eltiltották az orvosi hivatástól és nagy nehezen 25 millió forint kárenyhítést is kifizetett a nőnek. Bene jó magaviselete miatt legkorábban 7 és fél év után szabadulhatott volna. Az előzetesben letöltött 19 hónapot is beszámolva tehát legkorábban március 28-án kerülhetett volna szabadlábra.

Kiemelt fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top