Gasztro

Péntektől teljesen kinyithatnak a budapesti éttermek

A nyitás időpontjáról a PestiSrácok írt a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjére, Farkas Örsre hivatkozva.

A PestiSrácok szerdán Farkas Örsre, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjére hivatkozta írta, hogy május 29-től megnyithatnak a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső, eddig zárt terei. A megrendelt ételeket és italokat péntektől már nem csak a kerthelyiségekben, hanem az éttermek benti légterében is el lehet fogyasztani.

A lap hangsúlyozta, a dolgozóknak minden esetben maszkot kell majd viselniük, valamint kötelező lesz számukra a védőtávolság betartása is. Épp úgy, mint vidéken.

A szóvivő a lapnak beszélt arról is, hogy péntektől a fővárosban is megnyithatnak majd a szabadtéri játszóterek, ezzel gyakorlatilag Budapest utoléri a vidéket a szabályozásokban. Farkas Örs kiemelte, hogy bár eddig hatékonyan védekeztünk a járvány ellen, a vírus továbbra is jelen van az országban, így mindenkinek oda kell figyelnie a vírus elleni védekezés még érvényben lévő szabályainak a betartására.

Olvass még többet a koronavírus elleni védekezésről az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top