nlc.hu
Gasztro

Nyelőcsőtágulat miatt székben esznek a kutyák

Ritka betegsége miatt székben eszik ez a kutya

A nyelőcsőtágulatban szenvedő kutyákat csak függőleges pozícióban, székre ültetve lehet megetetni.
Etetőszékben kutyák

Sarah Bache négy tündéri tacskó gazdája, de a 49 éves nőnek egy átlagos kutyatulajdonosnál jóval több dolga van a kedvenceivel. A négy kutyából három egy ritka betegségben szenved, és emiatt csak egy székbe ültetve lehet megetetni őket.

A három tacskó nyelőcsőtágulatban szenved. A nyelőcső kitágulása miatt az izmok nem tudják lejuttatni a táplálékot a gyomorba, vagy ha lejutott, könnyen visszajöhet, ami életveszélyes lehet. Ezért nem is tudnak úgy enni, mint a többi kutya. Egy magas etetőszékbe, úgynevezett Bailey-székbe kell ültetni őket, ami segít abban, hogy függőleges pozícióban legyenek, és könnyebben megemésszék az ételt.

A három kutya eltérő mértékben szenved a betegségben: Doris állapota a legsúlyosabb, Cindersé közepes, Rivernél pedig a legenyhébb, neki nincs is szüksége székre. Doris egy speciális turmixot kap, amiben például hús és zöldség is van, és egy olyan gyógyszert, aminek köszönhetően gyorsabban átmegy rajta az étel. Gazdája naponta három órát a kezében tartja Dorist, Cinders normál ennivalót ehet a székében, őt csak napi 45 percig kell egyenesben tartani. River normálisan ehet.

Sajnos a betegség miatt sok olyan dolgot nem csinálhatnak, ami természetes a kutyáknál. Az ugatástól öklendezhetnek, ami tüdőgyulladást okozhat, közvetlenül nem kaphatnak folyadékot, és Dorisszal párnák között kell aludnom egész éjjel ülve

– mesélte a nem mindennapi feladatait Sarah.

Mivel hatalmas áldozatot követel tőle a kutyák ellátása, sokan azt tanácsolták neki, hogy altassa el az ebeket. Sarah azonban hallani sem akar erről, mert szerinte ezek az állatok is boldog életet élhetnek, ő pedig felelősnek érzi magát a sorsukért. Az Instagram-oldalán pedig más kutyatulajdonosoknak is szeretné megmutatni, hogy a betegségük ellenére igenis teljes életet élhetnek a kutyák.

(Metro)

(Kiemelt kép: Instagram/doris_sausage_)

Kutyák, akik betegen is élik az életüket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top