nlc.hu
Gasztro
Fazekas Ádám fagylaltja lett a világbajnok

Magyar cukrász lett a fagylaltkészítő világbajnok

Fazekas Ádám fagylaltja lenyűgözte a zsűrit, aranyérmet kapott a világbajnokságon.
Fagylaltok a fagyispultban

A fagylaltok világversenyén a budapesti Fazekas Ádám alkotása, a Frutta di Pistacchio (pisztáciagyümölcs) lett az első Bolognában.

A szervezők pénteki közleménye szerint Fazekas Ádám fagylaltjának íze és videós bemutatása lenyűgözte a 11 tagú, szakértőkből álló zsűrit, akik a World Ice Cream Championship aranyérmét ítélték neki.

Az ezüstöt a spanyol Cadiz kikötővárosból érkező Carlo Guerriero érdemelte ki Cremoso al Vino Oloroso (krémes oloroso bor) nevű kreációjával.

A bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kapta egyszerűnek látszó Bocca di Rosa (rózsaszáj) nevű fagylatjáért.

A csütörtök esti versenyben 32 cukrász vetélkedett egymással. A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Erwan Hesry)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top