nlc.hu
Gasztro

Ételek, amiket nem kell hűtőbe tenni

Ezeket az ételeket mindenki a hűtőben tárolja, pedig nem kéne

Bizonyos ételeknek kifejezetten rosszat tesz, ha hűtőben tárolod őket: megromlani ugyan nem fognak, de az ízük és az állaguk kárát látják a hidegnek!

A bevásárlásból hazatérve neked is az az első dolgod, hogy az élelmiszereket bepakolod a hűtőszekrénybe? Az elgondolás alapvetően nem rossz, hiszen így esélyt sem adsz annak, hogy az étel megromoljon, bizonyos esetekben mégis igaz, hogy a hűtés többet árt, mint használ.

Felejtsd el a hűtőt!

Ha biztosan jót akarsz az ételeidnek (és magadnak), a legjobb döntés, ha a boltokban alkalmazott szisztémát követed: ami ott sem került hűtőszekrénybe, azt otthon sem feltétlenül szükséges hűteni, kivéve azokat az italokat, amiket nem szobahőmérsékleten szeretnél kortyolgatni.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha mindent a fridzsiderbe teszel, akkor hosszabb ideig friss marad: ez nem igaz! Az alábbi ételek frissessége nem tart ki tovább akkor sem, ha a hűtőbe kerülnek, az általuk nyújtott ízélmény és az állaguk viszont kifejezetten kedvezőtlen változáson mehet át. Nézd csak meg, mik azok az ételek, amiknek kívül tágasabb!

Megnézem
Összes kép (6)

Fotó: imdb.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top