7 munkamániás csillagjegy, ideje lenne szabira menniük

nlc | 2019. Június 12.
Ezek a csillagjegyek még nyáron sem tudnak lazítani. Imádják a munkájukat, nélkülözhetetlennek érzik magukat, és bizony ők hajlamosak a leginkább a munkamániára. Pedig a horoszkóp szerint már nagyon is ideje lenne szabadságra menniük. Te is köztük vagy? Akkor kezdheted szervezni a nyaralásodat.

Sok-sok munkával töltött óra… Nem csupán azokra lehet rásütni, hogy munkamániások, akik sokat dolgoznak, hanem akik képtelenek leállni a munkával. Ez válik életük elsődleges tényezőjévé, erről szólnak a mindennapjaik, pótolhatatlannak érzik magukat, beteget sem jelentenének soha, a szabadságnapjaik pedig évről évre csak halmozódnak. Ezekre a csillagjegyekre már nagyon ráférne a hosszú szabadság. Ha te is köztük vagy, ideje vakációra menned.

1. A Bak a munkájának él

A Bak munkamániája minden képzeletet felülmúl. Fontos számára a pénz, legfontosabb célja, hogy mind a maga, mind a családja részére stabil pénzügyi hátteret teremtsen. Nem olyan típus, aki másoktól kérne segítséget. A siker számára abban mutatkozik meg, hányszor kap fizetésemelést vagy kitüntetést. Addig nem is tervez szabadságot, amíg pénzügyileg nem érzi biztonságban magát. Ez az érzés viszont igencsak ritkán tölti el, így ő az, aki a végletekig hajtja magát a karrierje érdekében.

2. A Skorpió túlhajtja magát

Ha a Skorpió valamin dolgozik, akkor addig nem hagyja abba, míg be nem fejezi. Ez azt jelenti, addig nem ebédel, nem vacsorázik, szünetet is alig tart. Ha pedig már kopog a szeme az éhségtől, legfeljebb az íróasztalánál, munka közben eszik valamit. Hajlamos túlhajtani magát, főként, ha a munka egy újabb állomás a hőn áhított karrier felé vezető úton. Belefeledkezik, így nem a legjobb ötlet őt megzavarni, hacsak nem valami égetően fontos dologról van szó.

Ezek a csillagjegyek nagyon nehezen engedik el a munkát (iStock)

3. A Bika marad utolsónak a munkahelyén

A Bika újabb példa, aki még azt követően is ott marad a munkahelyén, miközben mások már régen hazamentek. Ha bármi probléma adódik, vagy valami nem világos a számára, egészen addig nem nyugszik, amíg meg nem oldja. Csökönyössége, konoksága természetesen a munkájában is tetten érhető. Nem érti meg, hogy időnként érdemesebb pár lépést „hátrálnia”, más szemszögből is megvizsgálnia a dolgokat. Nem kíméli magát, még akkor sem, ha a fáradtságtól már összeesik.

4. A Szűz maximumot adja a munkájában

A Szűz szorgalma nem ismer határt, aminek az az egyik oka, hogy az „elégedettség” szó hiányzik a szótárából. Maximalista, bármilyen projektről legyen szó, tökéletes munkát szeretne kiadni a kezéből. Mindez pedig azt is jelentheti, hogy a munkatársaitól is elvárja a legjobbat. Irreálisan magas elvárásokat támaszt nemcsak magával, de a környezetével szemben is, ami gyakran konfliktusokhoz vezethet. El kellene fogadnia, a nem teljesen tökéletes munka is megfelelő.

5. A Kos minden munkát bevállal

Miért munkamániás a Kos? Túl sokat vállal, túlságosan betáblázza magát, a naptárjában hajszálnyi üres hely sincs. Senkit sem szeretne cserben hagyni, így ha már valóban nincs semmire sem ideje, még akkor is képes belezsúfolni valamit. Jó lenne, ha rangsorolni tudna a feladatok között, s ha úgy adódik, egy-egy projektet visszamondani, hiszen nem mindenkinek lehet a kedvében járni, és az ő energiája is véges.

Ezeknek a csillagjegyeknek ideje lenne szabira menni (iStock)

6. Az Ikrek a munka bűvöletében él

Az Ikrek imádja a munkáját, szinte annak a bűvöletében él, s a munka szép lassan beépül az életébe. Állandóan a feladatokon jár az esze – még munkaidőn kívül is. Munkája szinte elszakítja a mindennapi életétől. Ha munkahelyén bármilyen probléma gyötri, hajlamos a családi vacsora alatt is fejben összeállítani a teendők listáját. S közben azon rágódik, ha nincs folyamatosan „munka üzemmódban”, biztosan hibát követ majd el.

7. Az Oroszlán hétvégén is dolgozik

Az Oroszlán olyan aktív társasági és munkahelyi életet él, hogy munkamániája valójában elkerülhetetlen. Naponta többször is ellenőrzi az e-maileket, még a munkaidő lejártát követően is. Ha pedig hétvégén munkahelyi üzenetet kap, mindent eldobva megcsinálja a feladatot. Ő az, aki soha semmire sem mond nemet. Nem ártana megtanulnia, hogy időnként „kapcsolja ki magát”. Ha kicsit visszavonul, még nem omlik össze a munkahelye, és a világ sem.

(via your tango)

Exit mobile version