Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. július 10-16.: Borzongatónak tűnik a keddi részleges holdfogyatkozás

Kedden nagyon különleges telihold rajzolódik ki az égen. Holdfogyatkozás lesz ismét, nálunk ugyanakkor csak részleges, vagyis nem teljesen tűnik el a Hold az égbolton. Ennek ellenére érdemes megfigyelni a jelenséget. A horoszkóp szerint borzongatónak tűnik...

A kedd éjszakai részleges holdfogyatkozás szokatlan borzongást visz a teliholdas éjszakádba. Úgy fogod érezni, hogy valami beteljesedett, egyben kiteljesedik, de mégis lesz pici hiányérzeted. Ne csodálkozz! Inkább várj kicsit, és kiderül, mi kell még a valódi teljességhez az életedben.

SZERDA – július 10.:  Nagyjából délben lép a Skorpióba a Hold, innentől pedig merevségre hajlamosít – érzelmekben és elvekben egyaránt. Ha megakarod őrizni a rugalmasságodat és a hajlékonyságodat, igyál a szokottnál is több folyadékot szerdán. Lehetőség szerint tiszta vizet vagy ízesítetlen gyógyteát.

CSÜTÖRTÖK – július 11: Nemcsak a Skorpió Hold miatt érzed érzelgősnek a napodat. Szabályos háromszöget rajzolnak az égre vizes jegyekben járó bolygók: Rák Nap–Skorpió Hold–Halak Neptunusz. Szóval ma minden vizes ügyet hatékonyan intézhetsz: mosást, felmosást, öntözést, hajmosást, mosogatást, függönymosást, szobanövények lezuhanyozását, bármit, ami vízzel kapcsolatos teendő.

PÉNTEK – július 12.: Alig várod már, hogy hétvége legyen. Elnyűttnek érezheted magad még napközben. Ám délután 5 órakor a Hold átlép a Nyilasba, amitől erőre kapsz. Tervezhetsz aktív programot estére. A sport például csöppet sem rossz ötlet. De csak olyasmire vállalkozz, ami fellelkesít. Ne erőltess semmit, mert sérülés lehet a vége.

A keddi telihold most nagyon más lesz, mint általában a többi (iStock)

SZOMBAT – július 13.: Valójában egész hétvégén a Nyilasban jár a Hold, ami szárnyalásra késztet téged. Olyan kérdések foglalkoztatnak, amelyek az élet értelmét feszegetik. Ha teheted, menj el ilyen jellegű előadásra, vagy keress a témába vágó filmeket! Az élet értelmét a természetben is keresheted: jó ötlet ma a kirándulás, és öleld meg a fákat.

VASÁRNAP – július 14.: A mai napodat is a Nyilasban járó Hold valósággal bearanyozza. Élvezd a nyarat, az életet! Engedd el a bosszúságokat, mondj le a kritikus megnyilvánulásokról, küldd szabadságra az elégedetlen részedet! Emeld fel a tekintetedet, ma ugyanis az isteni részed akar dominálni. Engedd meg magadnak, adj neki teret!

HÉTFŐ – július 15.: Telihold előtti napon fokozódhat a feszültség benned és körülötted is. A Bak Hold a szigorról, a fegyelemről és a szívósságról szól. Ezek a képességek felszínre kerülnek. Ami jó, de csak addig, amíg nem kezded sanyargatni önmagadat. Törekedhetsz a hatékonyságra, ameddig nem érzed megerőltetőnek.

KEDD – július 16.: Telihold napján minden sokkal élesebb, kontúrosabb és következesebb lesz. Most nincs helye a mentegetőzésnek és a halogatásnak. Fogd meg, és csináld meg! Vagy legalább kezdd el! A részleges holdfogyatkozás szerint lehet kisebb hiányérzeted, de ez hamarosan el fog múlni.

Részleges holdfogyatkozás lesz kedden (iStock)

Árnyékos telihold, részleges holdfogyatkozás

Július 16-án, kedden éjjel, kicsivel éjfél előtt (23:38:41-kor) telihold lesz az égen, ami nem lesz teljesen tele, ugyanis a Föld árnyékába kerül. Ez most csak részleges holdfogyatkozás: a Holdat nem takarja ki teljesen a Föld. Ha a csillagos égre nézel kedden éjjel, nemcsak a holdfogyatkozásban gyönyörködhetsz, hanem a Holdtól jobbra, kicsit lejjebb megtalálhatod a Szaturnuszt, és még lejjebb, tőle jobbra Jupitert is. Ezek az óriás bolygók emelik a telihold jelentőségét, és borzongással tudatják veled, mennyire parányi vagy. De vigyáznak is rád.

A keddi telihold az asztrológia szerint a Rák Nap és a Bak Hold szemben állása: a víz és a föld ellentéte. Mindkettő a termékenység szimbóluma, és pontosan ezért nem kéne harcolniuk egymással. Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Sajnos ez a feszültség megmérgezheti a keddi napodat és a szerda délelőttöt is. Jobb, ha elnéző leszel másokkal és önmagaddal is. A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Most a szembe jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje, így kerülheted el a legrosszabbat, a balesetet.

Maga a részleges holdfogyatkozás kedden éjfél előtt kezdődik, és szerdán hajnalban ér véget. Ne csodálkozz, ha szokottnál rosszabbul alszol ezen az éjszakán. Netán felkavaró álmok zavarják az alvásodat. Leginkább akkor vagy érintett, ha a Rák vagy a Bak jelében születtél. De Kosként, Mérlegként sem lesz most igazán könnyű dolgod. Természetesen akkor is legyél óvatos, ha bármelyik más jegyben születtél.

Ezekben a jegyekben jár a holdfogyatkozás hetében a hold

Kedden részleges holdfogyatkozás lesz a Bak jelében (nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top