Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. augusztus 14-20. – Telihold és hosszú hétvége, bánat és öröm

Telihold és hosszú hétvége is lesz az elkövetkező napokban. Előbbi inkább bánatot és feszültséget, utóbbi sok-sok örömet és felhőtlen pillanatot ígér a Hold járása és a horoszkóp szerint...

A hosszú hétvége előtt, csütörtökön telihold lesz, ami igencsak megterhelheti a készülődést az augusztus 20-i ünnepre. Szerencsére a teliholddal járó feszültség csak átmeneti, nem árnyékolja be az annál csodásabbnak ígérkező hosszú hétvégét. A holdhoroszkóp ezúttal is hatékonyan segíthet, hogy melyik nap mit érdemes, aktuális tenned.

SZERDA – augusztus 14.: Telihold előtti napon a legerősebben hat a növő Hold, ami arra jó, hogy minél több jóval kényeztesd a szervezetedet: vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek támogatják az egészségedet. Ezt megteheted élelmiszerekkel és tápláló arcpakolásokkal is. Most a leghatékonyabban hasznosul valamennyi.

CSÜTÖRTÖK – augusztus 15: Telihold napján jól teszed, ha szakítasz időt böjtre, hogy kicsit tehermentesítsd az emésztőrendszeredet. Ma fodrászati tilalom van érvényben. A most készülő frizura ugyanis nem lesz tartós. A gyógynövények hatóanyag-tartalma ilyenkor a legmagasabb, ezért érdemes őket ma begyűjteni.

PÉNTEK – augusztus 16.: Hajnalban átlép a Hold a vizes Halakba, ami aktuálissá teszi a mosást, felmosást, az öntözést és minden vízzel kapcsolatos tevékenységet. Ma már fogy a Hold, ami továbbra is segít a méregtelenítésben. Főleg, ha talpmasszőrhöz mész. Próbáld ki, meglátod nagyon kellemesen fogsz csalódni. Ez a kényeztetés pont jókor jön a hosszú hétvégi kapkodás helyett.

Bánatot, feszültséget hozhat a csütörtöki telihold (iStock)

SZOMBAT – augusztus 17.: A négynapos hosszú hétvége első napján ne siess sehova! A Halak Hold békét és egyfajta lebegő érzést hoz, ha megengeded magadnak. Hallgass zenét, vagy feküdj ki a fűbe, és figyeld a természet hangjait! Meg fogsz lepődni, milyen tökéletesen feltölt ez a nyugalom. Természetesen ma is aktuális a mosás, az öntözés, a szaunázás, az úszás.

VASÁRNAP – augusztus 18.: Mivel csak este vált jegyet a Hold, még ma is érdemes a nyugalmat, a lazítást választani. Kedved szerint töltsd ma az idődet. Természetesen még mindig aktuális a mosás, az öntözés, a felmosás, a szauna, de bármilyen egyéb vizes tevékenység. De csak 18:32 előtt. Utána a Kosba lépő Hold már az aktivitásnak kedvez. Mehetsz sportolni, bulizni, táncolni. Szóval, kapd elő a jókedvedet.

HÉTFŐ – augusztus 19.: A hagyomány szerint fogászati tilalom van ma. Ha csak nem égetően fontos, halaszd el néhány napig még a fogorvost. Ám, ha ma sütsz, a korábbiaknál sokkal finomabb lesz a végeredmény. A Kos Hold kedvez az újításnak is, ezért próbálj ki bátran új recepteket. Sikerülni fog. Aktuális a befőzés és a savanyítás. Ha van kedved és energiád, érdemes a téli finomságokra is gondolnod.

KEDD – augusztus 20.: Még ma is egész nap a Kosban jár a Hold. Így mára is érvényes a fogászati tilalom. Az ünnep tiszteletére ugyanakkor ma még inkább érdemes a sütéssel próbálkozni. Pláne kenyeret, hiszen augusztus 20. az új kenyér ünnepe. A Kos tüzes jegy, ami a sütést nemcsak aktuálissá, de sikeressé is teszi. Ha kisült a kenyér, köthetsz rá nemzeti színű szalagot. Ettől még ünnepibb lesz. Aztán persze fogyasszátok jó szívvel.

Erre figyelmeztet az augusztusi telihold a héten

Erre figyelmeztet a Vízöntőben járó telihold (nlc)

Individuális augusztusi telihold

Augusztus 15-én (14:29-kor) a Hold a Vízöntőben, a Nap az Oroszlánban áll. Így szembe kerülnek egymással, amit teliholdnak nevezünk. Ilyenkor két ellentétes törekvés „harcol” egymással. Most éppen a Vízöntő és az Oroszlán:

  • individuális – méltóságteljes
  • demokratikus – hierarchikus
  • újító – hagyományőrző
  • független – territoriális

Szerencsére ezek a tulajdonságok nem zárják ki egymást, ha ügyes vagy. Hiszen nem célod, hogy legyűrjék a másikat. A családon belül, a szerelemben, barátságban, munkában találhatsz olyan kompromisszumot, hogy mindkettő érvényesülni tudjon. Bár tény, hogy teliholdkor az emberek többsége ingerlékeny, türelmetlen, és úgy érzi, hogy mások szemben állnak vele, megtámadják. Te ne tartozz közéjük! Természetesen a közlekedésben is fokozottan óvatosnak kell lenned. Teliholdkor mindig a szembe jövő emberek, járművek jelentik a veszélyt. Az óvatosságnak, és nem az erőfitogtatásnak van itt az ideje. Ezzel elkerülheted a legrosszabbat, a balesetet. A telihold csütörtökön kora délután lesz, de rányomja a bélyegét már az egész szerdára, és némiképp a pénteki napra is. Amennyiben az Oroszlán vagy a Vízöntő jegyében születtél, különösen vigyázz magadra és a párodra! De Bikaként és Skorpióként sem árt az elővigyázatosság a következő napokban. Persze bármelyik jegyben is születtél, nem árt most az óvatosság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top