Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. augusztus 28. – szeptember 3. – Nagyszerű lehetőséget hoz a második augusztusi újhold

Pénteken a Nap és a Hold együtt áll a Szűz jelében. A két égitest „találkozása” az újhold. Ez a mostani újhold azért is nagyon különleges, mert már a második a hónapban. Az első újhold augusztus első napján, még az Oroszlán jelében volt. És hogy milyen nagyszerű lehetőségeket ígér ez a ritka augusztusi újhold? Kiderül a holdhoroszkópból.

A pénteki újhold egyértelművé teszi, hogy hamarosan véget ér a nyár, és új „időszámítás” kezdődik. Ugyanakkor ez a második augusztusi újhold kiváló alkalmat teremt, hogy megtervezd, kitaláld a közeli és távoli jövődet. Szánj időt a tervezésre, az ötletekre mindenképpen. Ha tisztán látsz, meg is nyugszol…

SZERDA – augusztus 28.: Ne feledd, ma még fogy a Hold, ezért a diéta, a méregtelenítés, a fogyókúra sikerrel jár, ha rászánod magadat. Mindenképpen érdemes kihasználnod a fogyó Hold áldásos hatását. A hagyomány szerint ma fodrászati és kertészeti tilalom van, ami persze nem kötelező, de javasolt…

CSÜTÖRTÖK – augusztus 29: Az Oroszlán Hold a sörény szimbóluma, vagyis jó ötlet ma hajat vágatni. Dúsabbá, ragyogóbbá válik a hajad, ha mára ütemezel ilyesmit. Újhold előtti napon a legerősebb a fogyó Hold ereje. Ez az elengedés, a méregtelenítés és a selejtezés ideje. Hihetetlen hatékonyan működik. Ugye, élsz vele?

PÉNTEK – augusztus 30.: Az újhold ma belengi az egész napot. Tele vagy újító ötletekkel, tervekkel. A Szűz újhold kellő türelmet és fegyelmet ad, hogy átgondold, leírd az ötleteidet. Ha látod leírva, már csak a kivitelezés marad hátra. Ám kapkodnod nem kell, csak lépésről lépésre haladhatsz a céljaid felé. Ez is a Szűz jellemzője

Ez már a második augusztusi újhold… (iStock)

SZOMBAT – augusztus 31.: Újhold után már nő a Hold. Bármi újba fogsz ma bele, az elkezd növekedni. Szóval megéri új fába vágni a fejszédet. A növényeid meghálálják, ha ma szaporítod őket, fát, bokrot ültetsz. Hajat is vágathatsz, festethetsz, daueroltathatsz.

VASÁRNAP – szeptember 1.: Kora hajnalban a Mérlegbe lépő Hold egészen más affinitást hoz neked. Jobban vágysz mostantól a társaságra és/vagy kulturális programokra. Ne fogd vissza magadat, érdemes ma a barátokkal koncertre, utcabálba, fesztiválra menni. Számtalan lehetőség közül válogathatsz.

HÉTFŐ – szeptember 2.: Ma már nem a szórakozás, hanem a munka, a tanulás, a kötelességek aktuálisak. Szerencsére a Mérleg Hold levegős jegyű, emiatt nem is nyomaszt olyan nagyon, mint gondolnád. A Mérleg kedvez a kommunikációnak, a tanulásnak, az utazásnak, a diplomáciának. Jól jön ma.

KEDD – szeptember 3.: Hajnalban a Hold jegyet vált, és belép a Skorpióba. Ez pedig aktuálissá teszi a mosást, az öntözést és minden vízzel kapcsolatos tevékenységet. A növények vizes napokon a legszomjasabbak. Emellett a gyógyítás, a spirituális témák is intenzívvé válnak kedden. Jól tennéd, ha használnád a megérzéseidet, és olyan irányba fordulnál, amilyet az intuíciód diktál…

A Szűz jegyében jár pénteken az újhold

Augusztusban ez már a második újhold… (nlc)

Tervszerű újhold a Szűz jelében

Pénteken, újhold napján a Nap és a Hold is a Szűz jelében jár, és együttállásukat nevezzük újholdnak. A Szűz a tervszerűség szimbóluma, ez pedig olyan értékes tulajdonság, ami éppen aktuális. Közelít az ősz, új terveket kéne készítened, és ebben támogat most ez a különleges újhold.

A Szűz szimbolizálja a józanságot, a gyakorlatiasságot, a részletek iránti igényességet. Ha ez utóbbit túlzásba viszed, szőrszálhasogatóvá válsz. Ez az, amitől mindenképpen tartózkodj, ahogyan a túlzott kritikusságtól is. Nem leszel népszerű, ha mindig megmondod a véleményedet. Ez csak akkor fogadható el, ha építő és – ma az újholdra való tekintettel – újító jellegű.

A halványzöld gyertya támogatja a kívánságok megvalósulását (iStock)

Ha Szűz szülött vagy, pénteken a születésnapod közelében állj meg egy pillanatra, és gondold ki, miben tudsz/szeretnél megújulni. Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. Gyújthatsz halványzöld gyertyát is. Szűzként az év folyamán most érezheted a legintenzívebben az újhold jótékony hatását. A Szűz újhold abban is segítségedre lesz, hogy a szórakozást felváltsd a szorgalommal, a spontaneitást a tervszerűséggel. Mindegy, hogy tanulsz vagy dolgozol, mostantól könnyebben koncentrálsz. Amennyiben Bika vagy Bak jegyben születtél, akkor is kiélvezheted az augusztus végi újhold előnyeit. Az újhold pénteken délben 12:38-kor lesz. Hatását még szombaton is érzékelheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top