Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. január 22-28. : Ez az év egyik legkülönlegesebb hete

Különleges lehetőségeket tartogat a hét. A holdhoroszkóp szerint a péntek esti újhold a Vízöntő jelében egészen rendkívüli és nagyon jelentős. S hogy miért más, mint a többi újhold? Minden részletet megtudhatsz.

Valójában csak a Gergely naptár szerint indult az új év január elsején. A buddhista holdújév pénteken, vagyis január 25-én kezdődik a Vízöntő újholddal. Igaz, náluk már szombat lesz abban az időpontban az időeltolódás miatt. Mégis ez most kitűnő és különleges alkalom neked is, hogy új célokat tűzz ki, új motivációs energiákat tárj fel magadban.

SZERDA január 22.: Ma fogászati tilalom van, ezért ha lehetséges, ne ma menj fogorvoshoz! Helyette inkább diétázz, méregteleníts, mert még fogy a Hold. Emellett a mai nap kifejezetten alkalmas a szépségápolásra, a Bak Hold ugyanis kedvez a körömápolásnak, az arc-, és bőrápolásnak, de a szőrtelenítésnek is. Ezeket végezheted otthon, vagy természetesen mehetsz szakemberhez is. Ha előbbit választod, érdemes most a régi, jól bevált recepteket keresni.

CSÜTÖRTÖK január 23.: Csütörtökön pontosan ugyanazok a javaslatok vannak érvényben, mint tegnap: lehetőleg ne menj fogorvoshoz, viszont diétázz, méregteleníts! A fogyó Hold alkalmas bőrtisztításra, szőrtelenítésre, radírozásra. Fellélegzik a bőröd, ha megszabadítod a pórusaidat a rárakodott, ráragadt szennyezősétől. Csinálhatsz házilag is testradírt. 

PÉNTEK – január 24.: Ma éjjel lesz újhold, ami a holdújév a buddhisták naptárában. Náluk ez óriási, több napig tartó ünnepléssel jár. Te is ünnepelhetsz: bonts pezsgőt, és ülj megtervezni az előtted álló új ciklust! A Vízöntő Hold magasabb szintű szellemiséget, kreativitást és reformokat hoz neked. Az újholdról részletesen a táblázat alá görgetve olvashatsz.

Nagyon különleges most ez a hét (fotó: Pixabay)

SZOMBAT január 25.: Ma egész nap a Vízöntőben jár a Hold, ami azt jelenti, hogy nem maradtál le semmiről, ha tegnap nem kívántál, nem tűztél ki új célokat. Szóval még ma is megteheted. Mindemellett a Vízöntő levegős jegy, ami arra jó, hogy kiszellőztesd a lakásodat, a fejedet és a tüdődet.

VASÁRNAP – január 26.: Mintha megállt volna az idő: még mindig a Vízöntőben jár a Hold, vagyis még mindig hat a péntek éjjeli újhold. Még vasárnap is kívánhatsz, újíthatsz. Engedd el a fantáziádat! Nézz felfelé, és legyél bátor! Sokat segíthet, ha kimész a természetbe. A friss levegő felfrissíti a testedet, lelkedet, a szellemedet.

HÉTFŐ – január 27.: Január utolsó hete Halak Holddal indul. A vizes Hold mindig vizes tevékenységekre alkalmas: mosás, öntözés, szaunázás, teázás, és így tovább. Természetesen a saját vízháztartásodra is ügyelned kell. Szóval igyál ma minél többet. Jó ha tudod, hogy hiába kensz magadra hidratáló krémeket, ha belülről nem hidratálod kellően a bőrödet…

KEDDjanuár 28.: A mai napon is azt tanácsolja a Halak Hold, hogy iktass be mosást, a növények öntözését, s igyál minél több folyadékot! Utóbbi semmiképp se legyen cukros üdítő! Inkább ízesítetlen gyógytea, frissítő ásványvíz, amit válassz meg körültekintően! Közben a víz könny formájában is megjelenhet. Ne szégyelld a könnyeidet!

Erre figyelmeztet a Vízöntő újhold a héten

Ezekben a jegyekben jár a Hold a héten (nlc)

A holdújév újholdja

A Föld lakosságának negyede, a buddhista hagyományok követői az újévet az időeltolódás miatt január 25-én, szombatok ünnepli. Náluk ez a holdújév, ami nagy ünnep. Nálunk január 24-én, pénteken késő éjjel (22:43-kor) együtt áll a Nap és a Hold a Vízöntő jelében. Rendkívüli módon a Hold szombaton és egész vasárnap is a Vízöntőben jár, ami neked is több napos ünneplésre, újításra ad lehetőséget.

A Vízöntő újhold a szabadságról, a felszabadultságról és az egyediségről szól. A Vízöntő jele szimbolizálja az őszinteséget, a humánus hozzáállást, a hagyományokkal szembemenést és az intuíciót. Ezek újhold napján hasznosak lehetnek számodra. Nem baj, ha kilógsz a sorból, sőt ma ezt várja el tőled az Univerzum. Tagadhatatlan, hogy te is a sors egyedi, megismételhetetlen csodája vagy. Erre emlékezz pénteken! Ne akarj beállni a sorba, egyébként sem fog sikerülni…

Újhold napján kezdődik a kínai holdújév is (fotó: Pixabay)

Újhold napján érdemes halványzöld gyertyát gyújtanod, és megtervezned, hogy miben szeretnél újítani! Minden, amit most kívánsz és indítasz el, ki fog hajtani, mintha magot vetnél el. A csíra = a növekedés színe a halványzöld. Innen a halványzöld gyertya.

Amennyiben a Vízöntő jelében születtél, újhold napján, a születésnapod közelében ne mulassz el legalább egy pillanatra megállni, és kitalálni, melyik életterületen aktuális az újítás! Az újhold segíteni fog. Egész évben most érezheted a legintenzívebben, hogy az újhold milyen hatékony. Ha az Ikrek vagy a Mérleg jelében születtél, akkor is élvezheted az újhold kedvező hatását. Az újhold pénteken késő éjjel lesz, de még másnap egész nap, sőt akár vasárnap is bármikor meggyújthatod a gyertyát, és kívánhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top