nlc.hu
Horoszkóp

3 ok, amiért megváltozhat az ásvány ékszered színe

Ne ijedj meg, ha kristályod színe megváltozik!

Az ásványok a rezgéseikkel gyógyítanak, és képesek magukba szívni a környezet energiáit is. Ha változik a színe a köveidnek, az azt jelenti: gyógyítanak.

Nagyon fontos, hogy megbízható helyről szerezd be az ásvány ékszereidet. Ugyanis ha természetellenesen élénk színe van a köveidnek, könnyen lehet, hogy néhány viselés után eltűnik a szín: ilyenkor festett kővel van dolgod, amit a sikeresebb értékesítés miatt tuningoltak fel: teljesen feleslegesen.

ásványok kézben

Gyógyító ásványok / Fotó: Unsplash

1. Napfény hatására

Az ásványok kifakulhatnak akkor, ha túl sokat vannak kitéve direkt napfénynek. Nyaralásokon a napon fekve általában nem hord ékszert az ember, ráadásul a kövek kellemetlenül felmelegedhetnek. Ha óvni szeretnéd a fakulástól (bár nem minden ásványra van hatással), jobban teszed, ha nem hagyod kint a napon.

2. Gyógyulás hatására

Legtöbbször gyógyító céllal viseljük a kristályokat, vagy ékszerként, vagy zsebben, marokkő formában. Ahogy a kő energiát sugároz, veszít a saját energiájából (ezért kell időnként tisztítani, feltölteni), és bizonyos energiákat magába is szív. Egyes kövek elveszítik fényüket, átlátszóságukat, míg mások beszürkülnek, vagy fekete foltok jelennek meg rajtuk  – leginkább súlyos betegségek után. 

3. Erős energetikai hatás miatt

Ha egy ásványt gyakran használunk meditáció közben, például mála gyöngysor formájában, a magas energetikai rezgések erős hatással lehetnek rá. Akik finomenergiával dolgoznak (spirituális gyakorlatokat végzők, tanítók, vagy rendszeres gyakorlók), azok tapasztalhatják, hogy az olyan tiszta kövek is, mint a rubin vagy a smaragd, képesek árnyalatot váltani a körülvevő ingerektől.

Tisztítás, feltöltés

Az ásványokat legegyszerűbben percekig folyó tiszta vízben tudod megtisztítani, még erősebb hatása van egy erdei pataknak, vagy bármilyen természetes víznek. Ilyenkor a legerősebb tisztító mantrát, a Gayatri mantrát is énekelheted közben. Tölteni telihold fényénél tudod, kitéve az ablakba. Ha nagyon szennyezett, élő földbe ágyazd be egy hétre, hogy visszanyerje energiáját.

(via tinyrituals)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top