nlc.hu
Mindennapok

A Szabó Ervin Könyvtár gigarezsije

300 millióval nő a Szabó Ervin Könyvtár rezsije

Nem zárnak be, de várhatóan csökkentik a nyitva tartást.

A budapesti önkormányzat által fenntartott Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és fiókkönyvtárai is nehéz helyzetbe kerültek az egekbe szökő energiaárak miatt. A könyvtár rezsiköltségei – Fodor Péter főigazgató számításai szerint – jövőre megháromszorozódnak: az eddigi alig 140 millió forintról körülbelül 450 millióra forintra emelkednek majd – írja a G7.

Abban bízunk, hogy a főváros biztosítja a működés feltételeit. Saját bevételből soha nem lesz annyi, hogy ezt az összeget előteremtsük. Lehet emelni a beiratkozási díjat, késedelmi díjat, ezeket tervezzük is, de egy közkönyvtár használata nem drágulhat egy bizonyos szint fölé” – nyilatkozta a portálnak az igazgató.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A 2008-as gazdasági és a koronavírus-válság óta ez a 3. krízis a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár életében – Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A könyvtárban próbálnak spórolni: az olvasótermekben 20 fok lesz a téli időszakban, esténként csökkentett nyitva tartás lehet, szombatonként pedig nem nyitnának ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top