Magyarország kúl

Ismét telt ház a hotelekben a hosszú hétvégén

Már néhány héttel ezelőtt sem igen lehetett szállodai szobát találni a szálláskereső oldalakon, telt házzal üzemelnek a szállodák a május elsejei munkaszüneti naphoz kapcsolódó négynapos hétvégén.

 

Recepció egy siófoki szállodában (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Az év negyedik hosszú hétvégéje 4 és félszeres forgalomnövekedést hozhat, ez másfélszeres növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu adatai szerint – írja a Privátbankár.hu.

A vendégek zöme saját vagy mások tapasztalatai és véleménye alapján választ szálláshelyet, de ma már a vendégértékelések mellett egyre nagyobb a szerepe az inspirációs csatornáknak is. Ezek alapján egyre többen foglalnak úgy, hogy látnak, olvasnak egy izgalmas helyről, programról, látnivalóról, és ezek alapján indulnak útnak – mondta Drávai-Mészáros Judit marketingmenedzser.

Április utolsó hétvégéjén szezonhoz illeszkedő programokkal színesítik repertoárjukat a szálláshelyek, ugyanis bevált receptnek tűnik, hogy az ünnephez kapcsolódó extra élményt nyújtanak a látogatók számára. Vannak, akik hagyományőrző foglalkozásokkal várják vendégeiket, vagy épp a majálist idézik meg körhintával, ugrálóvárral és az elmaradhatatlan vattacukorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top