nlc.hu
Meghitt percek

A marosvásárhelyi karácsonyfa körüli viták

Áll a bál Marosvásárhely alternatív karácsonyfája miatt

Sokaknak nem tetszik, emiatt elköltöztetik a városközpontból.
marosvásárhelyi karácsonyfa

Mint arról beszámoltunk, a Kult Alternatív Kulturális Fesztivál elnevezésű marosvásárhelyi kezdeményezés felállított egy alternatív karácsonyfát a város főterén. Ez egy nem szokványos karácsonyfa, mivel egyetlen, úgynevezett „közösségi sálból” áll. A több mint 2,5 kilométer hosszú, színes textíliából álló „boát” – amelynek darabjait romániai, magyarországi és a világ minden táján élő magánszemélyek és közösségek kötötték – egy fémállványra tekerték fel. 

Az alternatív karácsonyfa felállítása hétfőn kezdődött, szerdán azonban Soós Zoltán vásárhelyi polgármester bejelentette, hogy az installációt a várba költöztetik (egy kevésbé szem előtt levő helyszínre), mivel a lakosság egy részének nem tetszik. Ez ellen azonban sokan tiltakoznak – tette közzé a foter.ro.

Mint a portál megjegyzi, a közösség ismét két részre szakadt: a bírálók gyalázzák a karácsony szent ünnepét megszentségtelenítőket és a hagyományos zöld fenyőt szeretnék látni a főtéren, míg a másik oldal gyalázza a bírálókat, mondván, hogy azok mennyire vaskalaposak.

Kiemelt fotó forrása: KULT Alternatív Kulturális Fesztivál / Facebook

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top