Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Otthon

Katicáknak készül hotel Bécs karácsonyfájából

Rovarokra szabott szállásokat alakítanak ki a bécsi adventi vásár karácsonyfájából, amit sosem szoktak csak úgy kidobni.

A bécsiek az ünnep után minden évben újrahasznosítják a Városháza előtti téren felállított karácsonyfát. Készült már belőle költőhely madaraknak és odú denevéreknek. Idén ismét rovarhotelek építése mellett döntöttek az erdészek. A 32 méter magas alsó-ausztriai lucfenyőt január 7-én szállították el a Bécsi Erdészeti Hivatal munkatársai. A fából a tervek szerint összesen tizenegy rovarhotel készül.

Így fest a rovarhotel
Így fest a rovarhotel

Katicák és méhek költöznek be

Az ilyen létesítményeknek fontos szerepük van a természet sokféleségének megőrzésében és a környezet vegyszeres terhelésének csökkentésében. A katicák például szívesen beköltöznek, és egy kifejlett katicabogár naponta átlagosan 150 levéltetűt eszik meg. A lárvája még szívesebben látott vendég a kertekben, hiszen naponta akár 800 levéltetűt is elfogyaszt. A rovarhoteleket rajtuk kívül különösen kedvelik még a fülbemászók és a vadméhek is. Tekintettel arra, hogy Ausztriában 670 vadméhfajt tartanak számon, a darázsgarázs jó kihasználtsága szinte biztosra vehető.

A rovarhotelt idén természetvédelmi tanösvények mentén, a Bécsi-erdőben található bioszférapark információs pontjainál és pihenőövezetek bejáratainál állítják majd fel, többek között Lobauban. Mi több, a városi rovarok is bevackolhatják majd magukat egy karácsonyfa-hotelbe, hiszen az Erdészeti Hivatal új épülete mellett, a Triester Strasse kellős közepén is kihelyeznek egyet a császárváros erdészei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top