Otthon

Megható kezdeményezés: ingyen mos a falu a közös mosógéppel

Három fiatal azoknak akart segíteni, akiknek gondot jelent a mosás. A közösségi mosodának azonban nem mindenki örült a településen.

Mosógépet vett három fiatalember egy hátrányos helyzetű település lakóinak – számolt be a Tények. Hevesaranyoson vannak olyan családok, ahol a mosás szinte megoldhatatlan feladat, mert a víz nincs bevezetve a házba, sőt az utcában sincs közkút.

A három fiatal elhatározta, hogy segíteni fog a falun. Pályáztak és nyertek. A támogatásból mosógépet vettek, így ezentúl a közösségi házban bárki ingyen moshat. Elmondásuk szerint lehet, hogy nem nagy dolog manapság egy mosógép, de Hevesaranyoson igazi csoda.

A közösségi mosodának azonban nem mindenki örült a településen. Mint az egyik fiatal apja elárulta, egyesek azt gondolták, ez a kezdeményezés lejáratja a falut, mondván: léteznek még olyan települések a 21. században, ahol ilyenekre szorulnak rá az emberek.

A mosógép mindenesetre jól szuperál, egyelőre próbamosásokat végeznek. Azt még nem tudják, hogy mennyi pluszköltséget fog jelenti (áramban és vízben) a használata.

Kiemelt kép: Tények videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top