Otthon

300 forintért vehetsz házat ebben a városkában

Az olcsó ingatan mellé még adókedvezmény is jár.

Újabb olasz városka, ezúttal a szicíliai Bivona igyekszik növelni lakóinak számát azzal a bevált módszerrel, hogy átszámítva nagyjából 300 forintért árulnak üres házakat a településen, igaz, a vásárlónak a vétaláron felül még az ingatlan felújítását is állnia kell – szúrta ki a 24.hu.

Az új tulajdonosoktól 2750 dolláros (840 ezer forintos) letétet is kérnek, ezzel biztosítva, hogy valóban elkezdik az ingatlan felújítását, melyet négy éven belül be is kell fejezni. Hogy pontosan mit kezdenek az ingatlannal, azt nem szabják meg, így lehet belőle lakóház, de akár panzió, vendéglátóhely vagy üzlet is.

Bivona Szicília

Bivona, Szicília (iStock)

A megvételre kínált ingatlanok között akadnak viszonylag jobb állapotúak, de olyanok is, ahol gyakorlatilag csak a kőfalak állnak.

A városkában jelenleg nagyjából 3800-an élnek, ez a fele a 40 évvel ezelőtti népességszámnak. A polgármester Bivona reneszánsz kori nagyságát szeretné visszaállítani.

A település még adókedvezményt is adna azoknak, akik a megvásárolt ingatlant tartózkodási helyként használnák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top