nlc.hu
Otthon

Vásárlási roham az Ikeánál

Pár hónapig még áruhiány lehet az IKEA-nál, de dolgoznak rajta

Nehezen birkóznak meg az óriási kereslettel, de rajta vannak az ügyön.

Az IKEA sikeres pénzügyi évet zár, ugyanis 2019-2020-as bevétele Magyarországon már 89 milliárd forintra nőtt, ami évi 8,5 százalékot jelent. Ez a növekedés pedig arra vezethető vissza, hogy forgalmuk az áruházakban is nőtt, a világjárvány miatt pedig az online vásárlás is népszerűbb lett, utóbbi állítólag 206 százalékkal több bevételt hozott, mint egy évvel korábban, írja a G7.

A vásárlói rohamnak vannak árnyoldalai is, a gazdasági magazin olvasóinak visszajelzései alapján a vevők elég gyakran áruhiánnyal szembesülnek, illetve megnövekedett kereslet miatt az ügyfélszolgálattal való kapcsolattartás is kevésbé hatékony.

Federica Barbesa regionális értékesítési vezető a G7-nek elmondta, a járvány az árucikkek gyártását, illetve üzletekben való elérhetőségét is érinti, és nagyobb lett a nyomás az ügyfélszogálatosokon is. Hozzátette, nagy erőkkel és folyamatosan dolgoznak a megoldáson, de szükségük lesz néhány hónapra, hogy rendezzék a helyzetet.

Az IKEA áruház épülete a XIV. kerületi Örs Vezér téren.

Az IKEA áruház épülete a XIV. kerületi Örs vezér terén (Fotó: MTVA / Róka László)

Vásárlás pandémia idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top