nlc.hu
Otthon

Implantátumként építtette a kezébe a kocsikulcsát

Implantátumként építtette be a kezébe a kocsikulcsát

Brandon Dalaly YouTuber most már sosem veszítheti el a kocsikulcsát, hiszen beépítették azt a kezébe.
Kocsinyitás implantátummal

A keze egyetlen mozdulatával ki tudja mostantól nyitni a Tesláját Brandon Dalaly amerikai YouTuber. Az egész egyáltalán nem került neki sokba, mindössze 400 dollárba (kb. 160 ezer forint) és egy látogatásba egy piercing-gel foglalkozó szakembernél. Dalaly az új kocsikulcsának használatáról a közösségi médiába töltött fel egy felvételt – írja a unilad.

A férfi egy piercing készítő szakemberhez látogatott el, hogy a VivoKey Apex chip implantátumot elhelyezzék a kezében. Ez a chipfajta teljesen biztonságosan helyezhető a bőr alá, és érintésmentesen működik. A VivoKey Apex chip ugyanazt a technológiát használja, mint a payWave és az Apple Pay. Kapcsolatba lép a Tesla autó ping receptorával, és ennek segítségével tudja kinyitni. Dalaly nem először ültet chipet a testébe, a bal kezében lévő chip tárolja az orvosi adatait, a kontakt kártyáit és az adatait a covid oltottságáról, és persze a kulcsot a lakása bejáratához. Dalaly korábban mindig szanaszét hagyta a kulcsait és a papírjait, és a chipek beültetése ezért nagy könnyebbséget hozott, már nem megy el egy csomó ideje azzal, hogy megkeresse őket. Az új chipjével már nemcsak az autóját tudja majd kinyitni, hanem hitelkártyaként is működik majd, de ezt a funkciót a férfi még nem tudta kipróbálni, mivel várja a bankja jóváhagyását. Az első chipje beültetése még kissé fájdalmas volt, a keze egy időre begyulladt utána, de a második beültetése már teljesen fájdalom- és problémamentesen sikerült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top