Szabadidő

Beyoncéval és Hajdú Péterrel is töltheted a szilvesztert

Bagi–Nacsa-kabaré, koncertfilmek, vígjátékok és musicalek viszik a prímet az év utolsó estéjén. Ha tévé előtt ragadsz szilveszterkor, mi megmondjuk, mit érdemes nézned!

Ha a pároddal szilveszterezel

Beyoncéval és Hajdú Péterrel is töltheted a szilvesztertKezdésnek nem árt ráerősíteni a vidám hangulatra egy könnyed vígjátékkal. Kevin Smith Shop-showja (Comedy Central, 20:15) kellemesen szabadszájú komédia egy csomó kilencvenes évekbeli ultraciki ruhával és frizurával, ráadásul Kósa L. Adolf párkereső vetélkedőjének szelleme is megidéződik benne. Ha már egész évben követtük Hajdú Pétert, miért pont az év utolsó napján hagynánk ki? A Frizbi Hajdú Péterrel – szilveszteri különkiadás (TV2, 22:00) hozza az ilyenkor is elvárható bulváradagot. Ezután vállaljunk be egy kis Tarantinót párunk kedvéért. A Kutyaszorítóbant (AXN, 22:45) persze mi is szeretni fogjuk, mert nemcsak gengszterek, hanem cool zenék is akadnak benne, és azt is megtudhatjuk, miről szól valójában Madonna Like a Virgin című klasszikusa. Éjfél után egy kicsit romantikusra vehetjük a figurát Eddie Murphy egyik legkonszolidáltabb filmjével, a Bumeránggal (TV2, 00:30), amiben Halle Berry még annyira fiatal, hogy szinte rá se lehet ismerni. Végül levezetésképp Al Pacinóval menőzhetünk reggelig a közel háromórás A sebhelyes arcú (STORY4, 01:40) társaságában, ami az egyik legmenőbb maffiózós filmnek számít a nyóckerben már évtizedek óta.

Ha egyedül szilveszterezel

Beyoncéval és Hajdú Péterrel is töltheted a szilvesztertHa az a nem túl kellemes eset esik meg valakivel, hogy egyedül kell töltenie az év utolsó estéjét, akkor legalább vidám filmek társaságában tegye! A Chicago (STORY4, 19:00) ugyan nem egy kacagtató darab, de a film slágereit együtt lehet dalolni Renée Zellwegerrel és Catherine Zeta-Jonesszal. Némi szünet után a Zack és Miri pornózikkal (PRO4, 22:40) rötyöghetjük magunkat át az új esztendőbe. A filmben Seth Rogen és Elizabeth Banks lakótársakat játszanak, akik komoly anyagi gondba kerülnek, és úgy gondolják, hogy egy közös házipornóval sok pénzt tudnának leakasztani. Bár a tartalma alapján nem tűnik annak, ez bizony egy romantikus vígjáték, és még jó is. Mivel szeretjük a meglepetéseket, különösen karácsony és újév idején, ezért az HBO szilveszteri meglepetésfilmjét (HBO, 00:10) nekünk találták ki. Reméljük, valami nagyon jó lesz! Ha pedig ennek vége, akkor minden idők legtöbbször megnézhető musicaljével, a Grease-zel (TV2, 02:25) gondoskodhatunk arról, hogy vidáman teljenek az év első órái. John Travolta és Olivia Newton-John párosa egyszerűen megunhatatlan!

Ha barátokkal szilveszterezel

Beyoncéval és Hajdú Péterrel is töltheted a szilvesztertA barátokkal történő szilveszteri összeröffenés egyik ismérve, hogy a tévé többnyire csak a háttérben megy, ezért e szempontot figyelembe véve válogattunk. A Poénpéntek – Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán! (m1, 20:01) azért maradhatott csak bent, mert annyira korán kezdődik, hogy ekkor még nagyon kevesen lehetnek csak a buliban, így van esély rá, hogy a társaság odafigyeljen a páros poénjaira. Az Amerikai pite (RTL Klub, 22:15) első részében az a jó, hogy mindenki látta már legalább háromszor, ezért nem kell végignézni, de egy-egy klasszikus jelenetnél (például a webkamerás rész) oda lehet lesni egy kis rekeszizom-mozgatás erejéig. Éjféltől már nem érdemes filmeket ajánlanunk, ezért jöjjenek a koncertek. A Cafékoncertek – Beyoncé: Live at Roseland (Film Café, 23:55) garantált csípőmozgatásra késztet és Beyoncé dalai vannak annyira jók, hogy beindítsák a tánchangulatot a társaságban. Az éjszakát pedig zárjuk a rocknagymamival. A Tina Turner – Koncert az arnhemi Gelre Dome-ból, Hollandiából (m1, 01:55) című adásban megleshetjük, hogy milyen a Goldeneye, amikor nem Zámbó Krisztián énekli.

Ha gyerekekkel szilveszterezel

Beyoncéval és Hajdú Péterrel is töltheted a szilvesztertA gyerekek korán kezdhetik a mókázást, ugyanis a Csizmás, a kandúr (HBO, 17:35), Shrek kedvenc cicája már késő délután rendet vág a gazok között a zorrós modorával. A filmben látható minden idők egyik legbizarrabb rajzfilmes főgonosza, és persze a címszereplő ellenállhatatlan tekintete miatt is érdemes ezt választani. Több rajzfilmmel nem igazán kecsegtet az este, de azért akad néhány gyerekek számára is élvezhető családi film a repertoárban. Az üresfejű (RTL Klub, 18:55) Eddie Murphy pályájának abból a szakaszából származik, amikor már abszolút családkompatibilis komédiákat készített. Ebben a filmben a komikus egy élő űrhajót játszik, és a testét miniatűr idegen lények használják a bolygónkon egy küldetés teljesítéséhez. Ha inkább kerülnénk Murphyt, a kutyás humor még mentheti az estét. A Kutyám, Jerry Lee (VIASAT3, 19:05) az egyik legklasszabb kutyás-zsarus mozi egy imádni való német juhásszal, aki jól megneveli új rendőrtársát (James Belushi). Ezután nem is kell elkapcsolni, mert következik a Beverly Hills-i Ninja (VIASAT3, 21:00), melyben egy duci srác az egyedi harcstílusával próbál etalonná válni a rejtélyes harcművészek között. Nem kell megijedni, vígjátékról van szó.

Ha a családoddal szilveszterezel

Beyoncéval és Hajdú Péterrel is töltheted a szilvesztertMindig akkor a legnehezebb tévéprogramot választani, ha sok generáció képviselteti magát a képernyő előtt. A Csinibaba (Duna Televízió, 19:50) például nem árthat sem öregnek, sem fiatalnak. A gyerekek jól szórakozhatnak a furcsán mozgó figurákon, a többieknek pedig ott a nosztalgia-faktor és a jó kis dalok. A Dutyi dili (Film Mánia, 20:15) egészen más tészta. Vidám börtönös mozi Hollywood két legnagyobb komédiásával, Gene Wilderrel és Richard Pryorral. Reklámembereket alakítanak, akiket egy félreértés miatt bekasztniznak 125 évre, ők pedig úgy próbálják túlélni a dutyit, hogy nagyon keménynek tettetik magukat. Ha ennek vége, akkor hagyjuk magunkat elbájolni a Mágnás Miska (m2, 21:20) régimódi romantikájával és dalaival. Az 1949-ben készült magyar filmben van minden, ami a jókedvhez kell: álruhás szerelem, grófkisasszony és sok-sok nosztalgiázásra alkalmas momentum. A pezsgőzés után jöhet egy kis Retró kabaré (m1, 00:05), ugyanis a királyi tévé azokra is gondolt, akik még azokban az időkben nőttek fel, amikor minden szilveszter este/éjszaka a legújabb rádiókabarék hangulatában telt. Összeválogattak egy csokornyit a klasszikusokból.

5 remek hely szilveszterezésre
„Túléltem a szilvesztert”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top