nlc.hu
Szabadidő

Balatoni vécétérkép

Térképre tették a balatoni nyilvános vécéket

A balatoni vécétérképre 34 település 120 nyilvános illemhelye került fel.
Strand madártávlatból Balatonlellén 2020. július 10-én

Hiánypótló térkép készült a balatoni nyilvános illemhelyekről – vette észre Győrffy Árpád, a Balatontipp oldal üzemeltetőjének oldalán a 24.hu.

A listára 34 település 120 vécéje került fel. A parti településeken kívül szerepel a térképen Hévíz és Tapolca is a Balatonnal való szoros kapcsolatuk miatt.

A beszámoló szerint az illemhelyek kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy a nyári időszakban a kora délelőtti óráktól estig biztosítsák a szolgáltatásokat. Így nem kerültek be azok a strandi vécék, amelyeket napközben csak strandbelépővel lehetne használni.

A vécék harmada valamilyen formában fizetős, ezeket piros színnel jelölték a térképen. A használati díj 100 és 250 forint között szóródik.

A rengeteg illemhely listázása és felkeresése után Győrffy Árpád két vécét külön kiemelt. Balatongyöröknek adta a „Balatoni Vécékirály” díjat, mert ahogy írja, „a község önkormányzata évek óta egyedüliként működtet az év 365 napjában, napi 24 órában, közvetlenül a Balaton-parton egy kiváló minőségű, folyamatosan tisztán tartott illemhelyet, amit ráadásul ingyenesen lehet használni”.

A „Balaton Leglakályosabb Nyilvános Vécéje” díjat a szerzőnél a paloznaki önkormányzat főtéri vécéje érdemelte ki.

A térképet és az illemhelyek részletes listáját megtalálod Győrffy Árpád oldalán.

(Kiemelt kép: MTI//Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top