Sztárok

ByeAlex: „Akit mindenki szeret, azt kiskutyának nevezzük”

ByeAlex sokszor túl erősen fogalmaz, de nem tartja magában a mondandóját.

ByeAlex egy eléggé megosztó figura, de mégis rengetegen követik a közösségi oldalán, sok feliratkozója van a legnagyobb videómegosztón, igazi véleményvezérként tartják számon. Az X-Faktor mentoraként a műsor után is egyengeti a tehetségek útját, most viszont egy másfajta formátumban is kipróbálja magát. A Made in karantén című tehetségkutatóban sziporkázik, viszont a Maradj haza magadnak!-bannem a megszokott oldalát mutatja.

„A Made in Karantén valóban egy testhezálló feladat számomra, amelyet olyan emberek közreműködésével forgatok, akiket már jól ismerek, megszoktam és szeretek is. A másik műsor, a Maradj haza magadnak! tényleg nem az a fajta, ami első nekifutásra nekem valónak tűnik. Én is keresem benne a helyemet. Mivel most ráérek kísérletezni, hiszen gyakorlatilag semmilyen koncertem nincsen, ezért úgy döntöttem, hogy ha Laci benne van, akkor én is vállalom. És együtt csináljuk. Az, hogy mennyire fog jól állni nekem ez, majd kiderül. Ha nem áll jól, legközelebb nem forgatok ilyen típusú műsort. Ha igen, akkor lehet, kiderül, hogy jól boldogulok ebben a műfajban is. Egy olyan stábbal dolgozunk ezen az anyagon, akik meglehetősen sok hasonló műsort csináltak már, rendkívül rutinosak és tapasztaltak. Ha ők valamire azt mondják, hogy jó, akkor az jó ebben a műfajban, ha pedig azt mondják, hogy rossz, akkor az tényleg rossz. Az RTL mindig is őszinte volt velem, én is velük, semmi olyasmit nem fogok csinálni a jövőben, amiről azt gondoljuk, hogy nem jó” – kezdte a mondandóját ByeAlex, aki a magánéletéről nagyon keveset beszél, ezt interjúnkban is tisztázta.

„Erről nem szoktam és most sem kívánok beszélni, és nem vagyok magányos sem. A műsorban is Laci beszél erről, de én mindig megkérem arra, hogy ne hozza ezt a témát szóba, mert én nem azért vállaltam el ezt a műsort, hogy a privát életemről beszéljek. Ezt eddig sem tettem, és most sem szeretném” – zárta rövidre. 

ByeAlex féltve őrzi a magánéletét

ByeAlex féltve őrzi a magánéletét (Fotó: magánarchívum)

Az énekes mindig megmondja, ha valami nem tetszik neki, és sokszor elég nyers, ezt az oldalát már megismerhettük az X-Faktorban. Most azonban egy más témában, egy TikTok-videó kapcsán nyilvánult meg, és nem biztos, hogy a kívánt hatást érte el. „Azt gondolom, függetlenül attól, hogy én írtam-e ezeket a sorokat privát üzenetben vagy sem, valaki kirakott olyan gondolatokat a nevemben, amik egyébként privátként vannak feltüntetve. A privát azt jelenti, hogy nem tartozik a nyilvánosságra, azaz visszaélt a személyiségi jogaimmal – mondta az nlc.-nek ByeAlex. – Sosem fogom felfedni, hogy mi az igazság ezzel kapcsolatosan, hogy én írtam-e vagy sem, mert nekem ezt nem kell megtennem. Nem kell magyarázkodnom. Amit tényszerűen vállalnom kell, az az, amit az Insta-sztorimban posztoltam. Ott arra hívtam fel a figyelmet, hogy nyilvánvalóan gyermekkorú emberek súlyos szexuális kérdésekről lamentálnak ezen a felületen. Úgy gondolom, hogy a szülőknek sokkal jobban meg kellene nézniük azt, hogy a gyerekek miket követnek vagy miket posztolnak, mert semmiféle szexuális kérdés taglalása nem kellene még, hogy rájuk tartozzon. Hiába hiszik magukról, hogy vágják, mi van, valójában még fingjuk nincsen az egészről. Olyan videókat látok, ahol gyerekek olyan súlyos szexuális identitásbeli kérdésekről beszélgetnek nyilvánosan több 1000 ember számára, ami egész életükre befolyásolhatják azt, ahogyan megítélik majd őket. Nem azzal van a baj, hogy valaki meleg vagy valaki heteroszexuális vagy biszexuális. Ezek teljesen természetes dolgok, nincs nekem ezzel semmi bajom, mindegy, hogy ki mit akar most rám kenni. Azzal van a baj, hogy lehetőségük van gyerekeknek arra, hogy interneten idegen embereknek beszéljenek erről, túlságosan korán! Aztán így mennek be iskolába, meg így mennek a közösségbe, hogy a padtárs, az iskola, a tanári kar és mindenki látja azt, hogy ő pl. 13 évesen fiúként, lánynak öltözve, full kisminkelve arról posztolgat videókat, hogy milyen a szexuális identitása valójában. Ez nem vicc. Ez komoly! Igaz, hogy túl karcosan és úgy fogalmaztam meg a mondanivalómat, hogy ez nem volt egyértelmű, nem az derült ki belőle, amit mondani akartam, amit gondolok, félreértelmezhető volt. Nekem ezzel a jelenséggel van problémám. És természetesen megértem azt is, hogy letiltották a videómat, hiszen fegyver volt benne. Kicsit rápörögtem, de elfogadom ezt is” – tisztázta az énekes.

ByeAlex mindig hangot ad a véleményének

ByeAlex mindig hangot ad a véleményének (Fotó: magánarchívum)

ByeAlex sokat posztol a karantén alatt, próbálja feldobni a saját és követői napjait. Most elárulta, hogy telik számára ez az időszak. „Nem szeretem ezt a helyzetet, és szerintem nagyon sokan nem szeretik. Nem élem meg karanténnak, hiszen dolgozom, sportolok, és alapvetően igyekszem normálisan élni az életemet. Remélem, minél hamarabb elkezdik feloldani a körülöttünk lévő korlátozásokat, mert én már nagyon szívesen iszogatnék kint a barátaimmal a Bazilikánál. De ettől függetlenül, jómagam is úgy gondolom, hogy egy olyan helyzettel állunk szemben, ahol mindenkinek ki kell vennie a részét ahhoz, hogy átléphessünk rajta. Én az utóbbi hónapokban rengeteg koncertemtől és felkérésemtől estem el. Gyakorlatilag az én világom volt az első, ami érintett ebben a kérdésben, és valószínűleg az én világom lesz az utolsó, aki visszakapja a normális mindennapjait. Ez minket, előadókat súlyosan tud érinteni lelkileg. Csak nem panaszkodunk. Legalábbis én nem panaszkodom.”

Alex arról is beszélt, zavarja-e, hogy megosztó személyiségként beszélnek róla.

„Cseppet sem, tényleg. Akit mindenki szeret, azt kiskutyának nevezzük”

– zárta a beszélgetést az X-Faktor mentora. 

Olvass még ByeAlexről az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top