Sztárok

Az amerikai elnökválasztás legnagyobb vesztese: Kanye West

Hogy Donald Trump vagy Joe Biden nyer-e, azt egyelőre még nem tudni. Ami biztos, a rappernek csupán pár tízezer szavazatot sikerült összegyűjtenie.

Kanye West többször pedzegette már, hogy indulni fog az amerikai elnökválasztáson, de úgy tűnt, ez csak ígéret marad. Ám tévedtek azok, akik nem hittek neki, miután 2020. július 4-én, a Függetlenség napján Twitteren bejelentette, az idei választásokon bizony jelölt lesz, tényleg beadta a szükséges dokumentumokat.

Az első kampányeseményét július 19-én tartotta, november harmadikán pedig le is szavazott, mégpedig magára, és a Twitteren természetesen közvetítette is az eseményeket. 

 

A Vanity Fair szerint összesen 12 államban szerepelt az ő neve is a szavazólapokon, és a legtöbb voksot Tennessee államban sikerült megszereznie, de Minnesotában, Kentuckyban, Oklahomában és Louisianában is voltak, akik úgy döntöttek, Kanye West a nekik való elnökjelölt. De a majdnem 60 ezer szavazattal sajnos még a negyedik legtöbb voksot kapó jelöltet, Howei Hawkinst se tudta megszorongatni.

Kanye West azonban nem csügged, és az egyik legfrisebb Twitter-posztja szerint úgy tűnik, négy év múlva újra a startvonalhoz akar állni.

Az amerikai elnökválasztás legnagyobb vesztese: Kanye West

Kanye West 2018 őszén meglátogatta Donald Trumpot a Fehér Házban.
(Fotó: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top