nlc.hu
Sztárok

Onyutha Judit akkor és most

Légiutas-kísérőből időjós, majd tanár: a 47 éves Onyutha Juditra rá sem ismersz

Onyutha Judit öt éve tűnt el a képernyőről, jelenlegi életével elégedett, és végre önmagával is megbékélt.

A 47 éves Onyutha Judit ugandai származású, aki a debreceni Kossuth Lajos egyetemen végzett némettanár szakon, de az egyetem elvégzése után nem tanár, hanem inkább légiutas-kísérő lett.

1998-tól a Malévnál dolgozott, későbbi tévés karrierjét is ennek a munkának köszönheti. A TV2 a stewardessképzésről forgatott, amikor felkérték, legyen ő a csatorna időjósa. Az Országos Meteorológiai Szolgálat felkészítése után tíz évig dolgozott a kereskedelmi csatornánál.

Onyutha Judit akkor és most

Onyutha Judit 2004-ben (Gálos Mihály Samu/smagpix) és napjainkban (Fotó: Nagy Zoltán/smagpix)

2009-ben búcsúzott a TV2-től, majd a köztévénél vezette a Család-barát című műsort, 2015 őszétől pedig az ATV-n láthattuk. 2017-ben úgy döntött, teljesen maga mögött hagyja a rivaldafényt, és visszatért eredeti szakmájához, jelenleg angoltanárként dolgozik egy szigetszentmiklósi általános iskolában.

Az elmúlt időszak nem kevés kihívás elé állította

Tíz év házasság után 2013-ban vált el pilótaként dolgozó férjétől, Dobos Lászlótól. Nem maradt sokáig szingli, kilenc évvel ezelőtt ismerte meg jelenlegi párját, Zoltánt. A kétgyermekes anyuka számára nagyon fontos volt, hogy a férfi könnyedén beilleszkedjen a családba, szerencsére gyermekei, Marci és Panna rögtön elfogadták választottját.

„A fiam, Marci most megy középiskolába, a lányom, Panni pedig már tizenhét éves. Jó, hogy nem vagyunk most középpontban, igen. Persze nem panaszkodom, mert nagyon jó testvérek és nagyon példamutató gyerekek. Szerencsére jól működünk, mint család. A párommal, Zoltánnal már kilenc éve vagyunk együtt, szinte teljesen átvette az apaszerepet. Rengeteget bizonyított, mindig ott van, amikor kell és a fiam és a lányom is imádja őt” – mondta az nlc.-nek adott interjújában Onyutha Judit.

Onyutha Judit akkor és most

Onyutha Judit és családja (Fotó: Nagy Zoltán)

2020-ban először kapott saját osztályt, így az osztályfőnöki teendők is ráhárultak. A koronavírus-járvány miatti karantén sem könnyítette meg a dolgát, szokatlan volt számára a távoktatás.

„Az osztályfőnöki feladat az elején kicsit megrémített. Szinte minden pillanatban rendelkezésre kell állnom a gyerekek szüleinek, bármikor ott kell lennem, ha történik valami. Nyilván évek múlva már rutinszerűen fog ez menni, ez volt az első évem osztályfőnökként, és remélem nem csalódott bennem senki. Az a titkom, hogy fiatalos a stílusom, és ezért szeretnek annyira a tanulók” – mesélte az nlc.-nek.

Onyutha Judit akkor és most

Onyutha Judit és párja (Fotó: László Szabolcs/smagpix)

Emellett édesanyját is elvesztette, a BEST magazinnak elárulta, milyen mélységeket élt meg, és milyen átalakuláson ment át pár hónap alatt.

„Elvesztettem az édesanyámat, ami nagyon megviselt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ‘elindultam a lejtőn’, nem figyeltem magamra. (…) Nem jártam mozogni, nem figyeltem az evésre sem, sőt sokszor evéssel vigasztalódtam. Fel is jött rám 2 év alatt 14-15 kiló, amit aztán évekig nem tudtam leadni. (…) Májusban mélypontra kerültem, azt éreztem, hogy összecsaptak felettem a hullámok. Akkor határoztam el, hogy visszaszerzem a régi életemet, azt az örökmozgó és mosolygós nőt, akit a családom és a barátaim is szerettek” – mesélte a kétgyermekes Onyutha Judit, aki 15 kilót dobott le.

Ilyenek voltak

(Nyitókép: Fábián Olga/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top