nlc.hu
Sztárok

Gyurta Dániel nagyköveti rangja

Gyurta Dániel nagyköveti rangot kapott

A olimpiai bajnok úszó 2019 óta Szijjártó Péter főtanácsadója, most nagyköveti rangot kapott.

Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszónak Novák Katalin köztársasági elnök. Az erről szóló határozatot a Telex szúrta ki a Magyar Közlönyben.

Az olimpia arany- és ezüstérmes, háromszoros világbajnok mellúszó 2018-ban jelentette be visszavonulását, majd egy évvel később Szijjártó Péter főtanácsadója lett. A Pécsi Stop korábban a kikérte a külügy szerződéseit, amelyekből kiderült, hogy a 33 éves Gyurta tavaly 13,2 millió millió forintot kapott.

Gyurta Dániel külügyminiszteri fõtanácsadó beszél a Sporttech Hungary projektzáró rendezvényén a Kopaszi gátnál, az Öbölház rendezvényközpontban 2021. július 2-án

Gyurta Dániel külügyminiszteri főtanácsadó beszél a Sporttech Hungary projektzáró rendezvényén a Kopaszi-gátnál, az Öbölház rendezvényközpontban 2021. július 2-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nyáron Iszak Eszterrel fényűző lagzin összeházasodott Gyurta nagyköveti rangja pontosan mivel jár. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top