nlc.hu
Sztárok

Elévülhetnek Szilágyi Zoltán szörnyűségei

Elévülhetnek azok a szörnyűségek, amelyekkel Szilágyi Liliána az apját vádolja

Egyelőre a tényállás megállapítása zajlik.

Szilágyi Liliána tavaly decemberben állt a nyilvánosság elé és vallotta be, hogy az édesapja fizikailag és lelkileg is bántalmazta éveken át. Liliána apja, Szilágyi Zoltán ezért rágalmazás vádjával feljelentette a lányát, melynek a tárgyalása idén szeptemberben indult

Szilágyi Liliána

Fotó: RTL

A per kezdetén a a bírónő feljelentést tett Szilágyi Zoltán ellen, mivel kiskorú veszélyeztetése vagy akár életellenes cselekedet is felmerült vele szemben. Keviczki István, Liliána ügyvédje, úgy érzi, a nyomozóhatóság komolyan veszi a feladatát, küzdenek azért, hogy ne évüljenek el azok a cselekmények, amelyek felvetődnek Szilágyi Zoltánnal szemben, mert ennek a határán vannak.

„Egyelőre a tényállás megállapítása zajlik. Ha megvan a történeti tényállás, utána be kell minősíteni a cselekményt, ehhez képest tudjuk meg, hogy mennyi az elévülési idő. Az elévülés minimum öt év, de ha magasabb a büntetési tétel felső határa, akkor az annak megfelelő idő. Ennyi idő elteltével is reálisan felmerül a végrehajtandó szabadságvesztés. Méghozzá azért, mert Liliána és az édesanyja vallomása szerint húsz évet meghaladó folyamatos bántalmazás áll fenn Szilágyi úr részéről. Ha az élet elleni cselekmény is megáll, akkor ez várhatóan végrehajtandó szabadságvesztés az ő esetében. Ha ez nem áll meg, és ez orvosszakértői kérdés, akkor szerintem nem fog végrehajtandó szabadságvesztést kapni” – mondta az ügyvéd a Borsnak, majd hozzátette, hozzátette, hivatalosan az emberi méltóságot súlyosan sértő megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak vétségének gyanúja miatt indult az eljárás, de ez nem jelenti azt, hogy ha gyanúsításra kerül sor Szilágyi Zoltánnal szemben, kizárólag ezt a cselekményt rója majd fel neki a nyomozó hatóság. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top