nlc.hu
Sztárok

33 éves lett Rácz Jenő

A Konyhafőnök miatt tért haza, ma már boldog férj és büszke apuka – Ma 33 éves Rácz Jenő

Egy egyszerű döntés az egész életét megváltoztatta.

2018-ban büszkén jelentette be az RTL, hogy új zsűrivel bővül A Konyhafőnök című műsor. Az akkor 28 éves Rácz Jenő a sanghaji Taian Table étterem séfje a műsor kedvéért 10 év után tért haza Kínából. Jenő egyébként már akkor a legfiatalabb magyar Michelin-csillagos séf volt, aki saját bevallása szerint csiszolatlan gyémántokat akart találni a műsorban. 

Rácz Jenő A Konyhafőnök című műsorban

Rácz Jenő A Konyhafőnök című műsorban (Fotó: RTL/Tulok András)

Szárnyaló karrier

Idén került adásban A Konyhafőnök 10. évada, ez idő alatt pedig teljesen megváltozott Jenő élete. 2019-ben eldöntötte, megnyitja saját éttermét Magyarországon. „Egy rám jellemző, zászlóshajó-éttermet szeretnék, fúziós konyhával, ahol nincsenek szabályok, csak szabad stílus, és ahol a világ minden tájáról származó alapanyagokkal lehet dolgozni– mesélte a terveiről Jenő. A koronavírus keresztbe húzta számításait, de 2021-ben társtulajdonosa és séfpatronja lett a Costes étteremnek, 2022 májusában pedig sikerült valóra váltani az álmát és megnyitotta a Rumour Bar & Restaurant-ot, az ország első, „Chef’s table” koncepcióval működő fine dining étteremét. Még ebben az évben elképesztő örömhírről számolt be, ugyanis mindkét étterme Michelin-csillagot kapott. A Michelin Guide anonim inspektorai úgy ítélték, hogy a Rumour és a Costes is Michelin-csillagot érdemel. 

Gáspár Bea, Rácz Jenő, Fördős Zé
Megnézem
Összes kép (3)

Karrier hozta szerelem

Hazatérése után egy évvel szárnyra keltek a pletykák, miszerint rátalált a szerelem Jenőre, aki eleinte visszafogottan nyilatkozott bontakozó kapcsolatáról.  „Néhány hónapja van valaki az életemben. Annyit mondhatok, ígéretes kapcsolatnak tűnik, kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd. Ő is a vendéglátásban dolgozik, több közös pont is van az életünkben. Nem kizárt, hogy a jövőben akár együtt is dolgozzunk.”

Rácz Jenő és Gyuricza Dóra
Megnézem
Összes kép (4)

Alig pár hónappal később kiderült, Jenő a műsor második évadában szerencsét próbáló Gyuricza Dórához került közelebb. Nem is vártak sokat a szerelmesek, hiszen Jenő már egy évvel később feltette Dórinak a nagy kérdést, miszerint hozzá megy-e feleségül, a válasz mára pedig történelem. Szinte azonnal belekezdtek az esküvő megszervezésébe, amit 2021 augusztusában teljesen titokban hoztak össze. 

Bár templomi esküvőnk nem volt, mivel egyikünk sem kimondottan vallásos – én nem is vagyok megkeresztelve –, mégis átjárt minket valami magasztos érzés. Elkezdődött a közös életünk története

mesélte a sztárséf később a nagy napról. Nem telt el három hónap a lagzi után, amikor a szerelmesek újabb örömhírről számoltak: Dóri várandós lett, később pedig az is kiderült, kislányt hordott a szíve alatt. 

2022 április 14-én világra jött Kamilla, akivel teljes lett Jenő és Dóri élete. „Nem volt akkora pánik. A kórházban elképesztően nagy pánik volt, de amikor elfolyt a magzatvíz, olyan szinten valami határozottság jött belém. A Dóri volt, aki picit kételkedett, hogy »biztos, hogy az?« Mondtam, hogy »Dóri, akkor vagy bepisiltél, vagy nem tudom, hogy mi van«. Felhívtuk a kórházat, hogy mit kell ilyenkor tenni, és azt a választ kaptuk, hogy »hát mit kéne? Fáradjunk be a kórházba, mert szülünk« – idézte fel a csodás pillanatot az apuka, aki végig kedvese mellett volt, egészen míg megpillantották Kamillát. – Ilyenkor nagyon meg van rémülve a kisbaba, szerintem fázik is egy picit, még alig van hangja, főleg úgy, hogy Kamillával egy hónappal előbb voltunk. Amikor rám tették, olyan pici volt, hogy a tenyerem nagyobb volt, mint az egész teste, és akkor ott didergett, és amikor elkezdtem simogatni, meg beszéltem hozzá, elkezdett egyre halkabb lenni, aztán csak halkan nyöszörgött. Na, az volt az a pillanat, amikor beleszerettem a lányomba.” 

Egyre feljebb és feljebb

Ezt követően újabb szakmai elismerést kapott Rácz Jenő, amikor felkerült a Forbes legértékesebb magyar celebek listájára. „Szerintem mindenki, aki keményebben dolgozik, az mindig vágyik egy kis elismerésre, de én nem ezért dolgozok, hanem önmagam fejlesztéséért. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mennyit keres. Bárki, aki többet szeretne keresni, mint amennyit, az járjon utána, hogy hogyan tud, és ha valahol elakad, akkor önmagától kérdezze meg, miért nem sikerül valami. Ez a lista nem a pénzről szól, hanem arról, hogy valakinek a neve mennyire értékes mint brand, tehát aki azt hiszi, hogy a pénzről, az tévúton jár. Ez csak egy index” – fogalmazott szerényen az elismerésről. 

Dóri később úgy nyilatkozott, egyéni eredményeiket egymásnak is köszönhetik, szerinte, ettől működik jól a házasságuk. „A stabil párkapcsolatoknak az egyik alappillére, hogy felnézz a másikra. Legyen az bármi is, amit csinál, úgy tudj a másikra nézni, amikor hazajön, vagy mesél arról, amit csinál, hogy »azta, de jó lenne, ha én is tudnék ilyet«, vagy legalábbis motiválna. Ez az egyik titka a mi kapcsolatunknak, hogy nagyon motiváljuk egymást. Nyilván más-más területén az életnek, de onnan látszik, hogy mi jól működünk együtt, hogy sokkal jobbak vagyunk, mióta megismerkedtünk. Rengeteg eredményt értünk el, felsőbb szintre jutottunk el, mint amit terveztünk, elértünk egy csomó célt. Nem hátráltattuk egymást, hanem nyomjuk előre.

Rácz Jenő és Rácz-Gyuricza Dóra

Fotó: Instagram

Rácz Jenőnek mondhatni bejött az élet: éttermei sikeresek, házassága stabil lábakon áll és egy gyönyörű kislány apukája. Tudja, mindez annak köszönhető, hogy 5 évvel ezelőtt egy műsor miatt hazajött Magyarországra. 

A Konyhafőnök nekem egy olyan dolgot adott, amit álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egy nap már úgy ülök ebben a székben, hogy már családapa vagyok. Semmi nem történt volna, ha nincsen ez az állomás az életemben. Ez volt az egyik legjobb döntés, amit meghozhattam.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top